keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Onnellisuudesta.

Me ajattelimme Onni-bloggajien kanssa miettiä yhdessä, mitä se onni oikeastaan meille itsellemme merkitsee?

Onni merkitsee minulle paljon. Ilman onnellisuutta elämä olisi varmasti todella karua. Vaikka välillä ihminen ei ole onnellinen ja kaikki menee päin sitä itseään, niin silloinkin niistä ihan vain arjen pienistä asioista täytyy osata nauttia. Mä mietin aina, jos olen surullinen, kuinka hyvin mulla oikeesti on asiat täällä Suomessa. On ihana perhe, mä olen suht terve, on ruokaa ja meillä on katto pään päällä. Se ei kaikille ole itsestään selvyys..


Mulle näin lyhyemmin sanottuna onni on: 


* Oma perhe

* Läheiset
* Oma ja läheisten terveys
* Koti
* Läheisyys

Onnellisuus on myös sitä kun näet ihmisen, joka on hymyssä suin. Se, että kaikki perus asiat ovat hyvin. Onnea ei tarvitse hakea, se tulee jostakin tuolta ihan itsestään. 


Useasti katsoessani mun ihania pieniä tyttöjä, mietin miten onnekas oikeastaan olenkaan. Mulla on kaksi täysin tervettä tyttöä ja mun raskaudet on mennyt sillälailla ihan hyvin, ettei ikäviä keskenmenoja ole tullut. 
Itsehän siis kävin tutkimuksissa noin 5-vuotta sitten jatkuvien vatsavaivojen takia ja mulle Helsingin yksi parhaimmista tähän alaan erikoistuvista lääkäreistä teki tutkimuksen, jossa mulla todettiin tämä ikävä munasarjojen pcos monirakkulaoireyhtymä. Se siis mun kohdalla tarkoitti sitä, että mun on todella vaikea, melkein mahdoton tulla raskaaksi ja saada lapsia. 

Mä pelkäsin sitä yli kaiken, koska tiesin jo ihan teinistä saakka, että mä haluan saada ainakin kaksi lasta. Se diagnoosi iski vasten mun kasvoja ja muistankin usein itkeneeni äidille siitä. Äiti koitti mua lohdutella, mutta ei se siinä vaiheessa mulle auttanut.


16-vuotiaana olin ehkä hieman höveli ehkäisyn kanssa, mutta silti koskaan en tullut raskaaksi. Kuitenkin Aleksin tavatessani noin 18-vuotiaana meillä tosiaan tärppäsi ja nopeasti. Se päivä jolloin siihen tikkuun ilmestyi kaksi viivaa oli mulle aikalailla shokki. Päässä pyöri ajatuksia, mitä ihmettä? voiko olla mahdollista?, vaikka mulle oli sanottu että saattaa olla mahdollisuus etten koskaan tule saamaan lapsia ilman lapsettomuushoitoja. Mietin myös että mitäs nyt tehdään? Jotenkin olin jo tottunut ajatukseen, että tuskin tulen koskaan kokemaan raskautta ja sitä iloa, mikä loppujen lopuksi saadaan.


No tottakai me lopulta päädyttiin pitämään lapsi, eli tässä tapauksessa meidän isompi neiti Evelyn ♡
Eipä siinä toisessakaan sitten loppu peleissä kauaa mennyt, että raskaaksi tulin. Tytöillä ikäero siis on 1 v 8 kk. Lapsien saaminen ei siis koskaan ole ihan varmaa, mutta toivoa ei kannata koskaan menettää!

Tätä kaikkea onni minulle merkitsee!

Käykääpä katsomassa muidenkin Onni-bloggaajien kertomukset, siitä mitä onni heille merkitsee <3

Linkit blogeihin:


Kaiken takana on äiti


Mutsi on MäSä


Napsahduksia 


Mammalaiffii


Taivaallista elämää

Foodie-vauva

Punatukka ja kaksi karhua

Kätilön Käsistä

Six Feet Tall

Bikken pilttuu

Kädenjälkiä sydämessä

                            <3 -Riikka

18 kommenttia:

 1. Kaunis kirjoitus ♡ Tästä onni aiheesta tuli mieleen vielä että eilinen päivä sai mut ja tytöt ainakin todella onnelliseksi! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♡ Kiva kuulla :) Täälläkin Eve hoki Neaa vielä pitkään illalla :D Ja jos Helmistä ouhuttiin niin tyttö oli hymyssä suin ♡

   Poista
  2. Helmikin selitti puoli unessa vielä Jerelle kuinka hän laski liukumäkeä ävän (even) kanssa :'D

   Poista
 2. Sinua / teitä on kyllä ihan oikeasti kohdannut todellinen onni ja vielä tuplaten ellei triplaten <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta ♡ Mä olen kyllä tosi onnellinen mun pikkuisista ♡

   Poista
 3. Onni ja äitiys tosiaan käy käsikädessä ❤

  VastaaPoista
 4. Kommentoinkin jo toiseen blogiin, että ennen kuin minusta tuli äiti, niin en tiennyt mitä onni on. Sillä minulla todellinen onni on olla äiti. Eli samoja ajatuksia täällä. Ihana kirjoitus! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta. Silloin onni oli sitä, että sai mennä miten itse halusi ja oli kivaa kavereiden kanssa.

   Lapsien saannin jälkeen ajatusmaailma on muuttunut niin paljon ja nykyään miettii kuinka koskaan on edes voinut olla sellainen "baareissa ravaaja". Lapsien saanti kasvattaa ihmistä todella ja on todellakin onni, että on saanut tulla äidiksi♡

   Kiitos paljon :)

   Poista