maanantai 7. syyskuuta 2015

Kolme viikkoinen pätkis!

Meidän pätkis on jo kolme viikkoa vanha! Musta tuntuu, että ihan vasta äsken olin kättärillä vauvan kanssa, mutta EI siitä on jo huimat kolme viikkoa.

Vauva on sopeutunut perheeseen oikein mainiosti.

Meillä on opittu jo kohdistamaan katsetta ja seurailemaan esineitä, jos niitä laittaa vauvan silmien eteen :) Pari hymyäkin olen jo saanut, tiedä sitten onko vahinko hymyjä, mutta mä en halua uskoa niin. Tänään sain useita hymyjä pussatessani pätkistä otsalle ♡.

Meillä on aika hyvä unirytmi jo tullut. Päivällä jaksetaan jo valvoa jonkin aikaa, mutta suurin osa päivästä kuitenkin vielä nukutaan. Yöllä herätään noin kahden-kolmen tunnin välein syömään. Ihme kyllä en ole ihan loppu yöheräilyihin, vaikka ennen vauvan tuloa uskoinkin tulevani olemaan :D

Imetän vauvaa edelleen, mutta välillä olen joutunut myös turvautumaan korvikkeeseen. Meillä on tällä hetkellä käytössä Tuuti niminen korvike ja se on ainakin tähän saakka sopinut ihan hyvin pätkikselle. Muita korvikkeita en ole kokeillut ja ajattelinkin mennä eteenpäin ihan tällä Tuutilla aina kun sitä tarvitsee. Vauvan onneksi kuitenkin suurimman osan saan imetettyä, ettei tosiaan tarvitse sitä korviketta litkiä liikoja (vaikka eipä siitäkään kyllä haittaa ole).

Masu vaivoja ollaan saatu myös taloon hieman. Onneksi eivät ole vielä koliikkimaisen pahoja niinkuin Evelynillä tuossa iässä. Välillä masua vääntää tosi kovasti, mutta saan yleensä pätkiksen rauhoittumaan ihan vain rinnan päälle ottamalla ja pepulle taputtamalla. Kerran on tullut myös vauva hierontaa kokeiltua ja se saikin hyvin vauvan vatsan toimimaan.

Mä odotan jo kovasti, että vauva oppii kaikkea uutta, mutta samalla olen hieman ristiriitaisissa tunnelmissa, koska en haluaisi vauvan kasvavan liian nopeasti. On ihana pitää vauvaa rinnan päällä ja tuoksutella sitä ihanaa vauvan tuoksua. Kaikki äidit ja isät varmasti tietävät sen tuoksun! ♡

Mutta sellaista tällä kertaa! Hauskaa 
viikon alkua kaikille :)                                                                       ♡ -Riikka


6 kommenttia:

 1. vauvan tuoksu,paras tuoksu ♡ ja me koettiin tuo vauvahieronta hyväksi keinoksi myös :) cuplatonit sun muut oli ennemminkin turhakkeita..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy purkittaa vauvan tuoksu ennenkun se lähtee kokonaan pois vauvasta :D

   Joo meillä kanssa cuplaton teki Evelynille vauvana vaan enemmän masu vaivoja, joten en uskalla edes pätkikselle kokeilla.. Vauvahieronta on käytössä, koska se ollaan todettu kyllä hyväksi. Tiedän myös yhden vauvahierojan täältä meiltä päin, joka tekee työkseen sitä. Jos masu vaivat pahenee niin otan kyllä yhteyttä häneen.

   Poista
 2. On tämä vauvan tuoksu on jotain niin ihanaa. <3
  Ajatella että niin äkkiä se aika rientää..nää kasvaa liian nopeeta!! Meilläkin Minillä tulee kolme viikkoa täyteen keskiviikkona. <3 Voisko tän ajan pysäyttää edes hetkeksi?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep♡

   Ääk sanos muuta, kamala ajatella, että kohta meidänkään vauvat ei oo enään vauvoja vaan taaperoita. Aika kuluu ihan älyttömän nopeaan..

   Poista
 3. Kääk.... tää ei yhtään auta mun vauvakuumeeseen, ku toinen on niin supersuloinen pikku pätkis, huoh <3

  Oikein paljon onnee pikkuisesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ehtii tehdä lisää vauvoja ;)

   Noh, mutta voit miettiä, että vaikka on kuinka vauvakuume niin helpompaa se on vähän isompien kanssa :D Täällä on toi masuvaivainen vauva, jonka kanssa tänäänkin joutunut valvomaan melkeen kahteentoista saakka :D

   Kiitos ♡ :)

   Poista