torstai 24. syyskuuta 2015

Ajokortti asiaa.

Tämä äiti on alkanut ihan tosissaan miettimään ajokortin hankkimista. Me asutaan tällä hetkellä keskustassa, mutta mä silti tarvitsisin sen kortin, jotta olisi helpompi liikkua lasten kanssa ja muutenkin joka paikkaan.

Mä olen ollut aina aika innostunut oppimaan kaikkia liikennesääntöjä ja uskon, ettei mun pää ainakaan siellä autokoulussa tulisi kirjallisten kanssa hajoamaan :D Ajaessa luulen, että voisi olla enemmän vaikeuksia. Saattaisin olla aika pissat housussa tuolla liikenteessä ajaessani.

Toki kortti on aika kallis näin perheen äidille, joka on kotona lasten kanssa. Olisi ehkä helpompi hankkia auto ja kortti vasta töissä olessa, mutta siihen menisi väkisinkin vähintään kolmisen vuotta.

Rahallisesti tietenkin vähän halvempaa olisi, jos joku tuttu voisi opettaa ajamaan, kun taas se, että menet suorittamaan kaiken autokouluun. Aleksilla olisi juuri sopivasti 5-vuotta ajokokemusta takana ja lakikin on muuttunut niin, että enään ajo-opettajan ei tarvitse olla samaan talouteen/ perheeseen kuuluva vain kuka vaan periaatteessa saa opettaa, kunhan ajokokemusta taustalla on 5-vuotta. Näin mä olen ainakin ymmärtänyt. Toki olisihan meidän ostettava kaiken maailman jarrupolkimet ja lisäpeilit. Lisäksi Aleksin pitäisi hakea lupaa opettaa minua :D 

Tarvitsisin autoa siinäkin mielessä, että 2016 mulla alkaa koulu eri kaupungissa. Helpompi olisi sinne itse ajella kun mennä joka päivä junalla ja kävellä juna-asemalta vielä kolme kilometriä koululle.

No aina voi haaveilla kaikesta!

Mites muut äidit ja isät, onko teillä ajokortit ja onko tullut tarpeeseen?

Mulle ainakin tulisi.

                            ♡ -Riikka

6 kommenttia:

 1. Mulla on ollut ajokortti 18-vuotiaasta että en osaa kuvitellakkaan millaista ois ilman! :D Monella tapaa helpottaa elämää kyllä, vaikkei meillä päivisin autoa olekkaan käytössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa oon mäkin kuullut, että ne kenellä on kortti, ei osaisi enään ilman ajaa :D Mäkin niiiin haluan ajokortin!

   Lasten kanssa olisi paljon helpompi liikkua ja samoin tuonne mun kouluun :)

   Poista
 2. Mä taisin ajaa ajokortin siinä 18-19 vuotiaana ja ilman ei täällä maalla selviäisi. :) Eli on kyllä ollut niin hyödyllinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että tuli tarpeeseen :)) Teillä lapsiakin on vähän enemmän :D

   Poista
 3. Mulla on kortti enkä voisi kuvitella elämää ilman sitä. Oon ihan auto riippuvainen :'D autokoulun pystyy maksaa osissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha : D Uskon, että sitä autoa tarttee!

   Joo mietin ite just tänään Aleksin kanssa, että paljonkohan yksi erä tulisi aina maksamaan.

   Poista