maanantai 10. elokuuta 2015

Rv 37+5 neuvolakuukumisia. (kirjoitettu perjantaina!)

Tänään oli taas neuvolakäynti. Katsottiin kaikki normi jutut ja juteltiin vähän pelottaako mua jo tuleva koitos.

Kerroin sitten, että vauvan paino mua pelottaa eniten koko synnytyksessä ja siitä saatiinkin sitten jos jonkinmoista keskustelua aikaiseksi. Tällä hetkellä tilanne ei näytä kovin pahalta ainakaan neuvolatädin mielestä. Jos vauva syntyy laskettuna-aikana niin hän todennäköisesti tulee olemaan noin 3500-3600 g.

Mua toi paino pelottaa aivan järkyttävästi, koska muistan edelleen hyvin elävästi, minkä työn ja tuskan takana tämä meidän Evelyn neiti oli pusertaa ulos, vaikka hän oli vain 3004 g painava.

Neuvolassa kuitenkin lohduteltiin, että mulla ei ole mitään hätää ja, että yleensä toinen tulee helpommin. Noh itse en sitä kyllä uskalla allekirjoittaa, mutta toivotaan näin :D Neukkutäti sanoi myös, että saan ottaa asian puheeksi vielä seuraavalla neuvola käynnillä, jos sellainen ehtii tulemaan ennen synnytystä. Seuraavan ajan sain 18 päivälle ja vauvan laskettu-aikahan on 23.8!

Pissanäyte multa otettiin alussa ja siinä olikin sitten epäselvyyttä kerrakseen. Näyte oli aika sakea ja mulla oli proteinit kahdella plussalla. Sainkin samantien neuvolan jälkeen lähteä sairaalan äippäpolille uusiin tutkimuksiin.

Nyt tässä välissä voisin vähän laittaa teille mittoja ja muita tämän viikon neuvolakäynniltä. Suluissa olevat viime käynniltä:

Viikko 37+5 (35+3)
Paino: 61.4 (61.4)
Painon muutos: +-0
Turvotus: - (+-)
Verenpaine: 95/65 (91/64)
Kohdunpohjan korkeus: 31,5 (28,5)
Liikkeet: ++

Kun pääsin sairaalalle saakka, mulla alkoikin oikeesti olemaan aivan järkyttävät selkä ja vatsakivut. Mut laitettiin verikokeisiin ja antamaan pissanäyte. Pissanäyte oli täysin kunnossa, mitä nyt pientä verivirtsaisuutta siitä löytyi :o Myös verikokeet olivat kunnossa.

Nyt kuitenkin kovien selkäkipujen takia jouduin jäämään osastolle tarkkailtavaksi ja lääkettäkin olen jo ihan mukavasti saannut. Aluksii sain kaksi litalginia, mutta en kestänyt kivun kanssa odottaa enään yhtään, joten mulle tultiin sitten laittamaan oxynestiä suoraan piikillä.

Nyt kivut hieman helpottaneet, mutta edelleen sattuu ja saan varmasti kohta lisää lääkettä.

Munuaisaltaan laajentumaa oli taas vasemmalla puolella näkyvissä, joten kivut ilmeisesti johtuivat siitä. Maanantaiksi sain ajan munuaisultraan ja siihen saakka saatan joutua olemaan täällä osastolla. Helpompi omalle mielelle kyllä lepäilläkkin täällä niin saa apua samantien, jos jotakin käy.

                                                               <3 -Riikka

2 kommenttia:

  1. Paljon tsemppiä sinne ja toivottavasti kivut helpottaa.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♡ Nyt jo kotona, jos kipu uusiutuu niin mulla on käynnistys edessä.

      Poista