perjantai 14. elokuuta 2015

Lääkärissä: Vauvan käynnistys mietintää.

Voi apua tänään se the päivä on, jolloin mä menen juttelemaan lääkäreiden kanssa mahdollisesta käynnistyksestä synnytykseen. Mua jännittää jo aivan tajuttomasti, se mitä siellä mulle sanotaan.

Kello on nyt 07:43 ja mä odottelen tässä parhaillaan, että kello napsahtaa 08:00 ja pääsisin kirjautumaan sisään tänne äitiyspoliklinikalle.


Kello 08:00 olen ilmottautumassa luukulla ja mut ohjataan odotustila ykköseen odottelemaan kutsua supistuskäyrille. Aluksi siis ilmeisesti kuunellaan ihan vaan puolisen tuntia vauvan sydänääniä ja odotellaan mahdollisia supistuksia. Tänään mulla on menossa viikko 38+5.

Kello 08:05 olen käyrillä ja hetken aikaa kuunellaan vauvaa, jonka jälkeen ilmeisesti pääsen lääkärin juttusille.


Kello 08:30 hoitaja kutsuu mut sisään ja sanoo, että lääkäri ottaa mut vastaan nyt. Nousen penkistä ja näen onneksi samaisen mies lääkärin, jonka kanssa oli jo aikaisemmin puhe synnytyksen käynnistämisestä.

Aluksi hän ihan vain katsoi mun tietoja ja sen jälkeen tehtiin sisätutkimus. 3 cm auki ja kohdun suuta jäljellä noin 1.5 cm. Vauvan painoarvioksi saatiin 3.7 kg koneen mukaan, mutta lääkäri sanoi, että se yleensä laittaa painoarvion korkeammaksi ja hänen käteensä vauva tuntuu 3200 grammaiselta. Kuitenkaan mitään hätää mulla ei kuulemma ole vaikka vauva painaisikin 3.7 kg.

Lääkäri kun oli katsonut mun tiedot hän sanoi samantien, että "tänään täällä salissa ei valitettavasti ole yhtään tilaa, mutta huomiselle ollaan varattu sulle käynnistys aika". Mä olenkin jo ihan loppu tähän, etten saa nukuttua öisin selkäni takia ja on tässä vaikka mitä muitakin vaivoja. Vielä vaivojen lisäksi mulla on täällä toi ihana pikku uhmis, jonka kanssa joka päivä on hieman haastavaa varsinkin kun kivut ovat kovat, enkä pysty kamalasti neidin kanssa leikkimään ja pomppimaan ympäri ämpäri.

Iik huomena siis mennään! Mä en tosiaan tiedä miten saan nukuttua tämän yön saatika oltua aloillani edes tätä päivää. Mun on varmasti pakko siivota ja keksiä jotakin fiksua tekemistä, että saan ajatukset edes hetkeksi muualle.

Kysyin lääkäriltä, että millä menetelmällä käynnistys tehdään ja vastaukseksi sain, että mun kohdalla ollaan ajateltu ballongia tai vaihtoehtoisesti jo kalvojen puhkaisua, jos tilanne tämän päivän aikana etenee yhtään.

Saa nähdä kauan menee, että saadaan pikku nyytti syliin. Nyt vain toivotaan, että kaikki menee hyvin ja me saisimme terveen vauvan ♡.

Palaan tänne blogin puolelle taas heti kun vain suinkin on aikaa ja voimia, mutta nyt aion vain keskittyä tähän hetkeen ja huomiseen.

                          ♡ - Riikka


6 kommenttia:

 1. Oi jännää!!! Ihan pian saat pienen syliin, tsemppiä kovasti käynnistykseen!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos täällä jo jännitetäänkin sitä kovasti!

   Poista
 2. Voi miten jännitänkään puolestasi! Tsemppiä hirmuisesti <3

  VastaaPoista
 3. Teillä eletään jänniä aikoja. <3 Kovasti tsemppiä tulevaan koitokseen. :)

  VastaaPoista
 4. Oooi!! Tsemppiä ja voimia kovasti huomiseen!! <3

  VastaaPoista
 5. oi vitsit niin ihanaa! tulisin kattomaan teitä jos natka ei ois näin pitkä, yhyy
  mutta tsemppiä!! ♡

  VastaaPoista