torstai 6. elokuuta 2015

Rentoutumisharjoitus.

Joku voi nyt luulla, että mä olen ihan höpsähtänyt, mutta mä en enään keksinyt mitään muuta keinoa saada itseäni rentoutumaan kun youtubesta löytyvät rentoutumis meditaatio harjoitukset. Näitä harjoituksia löytyy varmasti myös joiltakin dvd-levyiltä, mutta mulla ei sellasta ole, joten youtube toimi tässäkin asiassa :)

Mä olen jostain syystä koko ajan ihan jännityksestä kankea ja stressaan kaiken maailman juttuja. Mun keho alkaa jo käydä todella pahasti ylikierroksilla, kun koko ajan on ahdistava, stressaava ja jännittynyt olo.

Luin erään artikkelin tai itseasiassa opinnäytetyön rentoutumosharjoituksista raskauden aikana. Työssä käsiteltiin nimenomaan tätä rentoutumista ja sitä kuinka myös synnytyksessä olisi hyvä koittaa rentoutua mahdollisimman hyvin.

Mun on vain pakko uskoa, että nämä harjoitukset toimivat, koska en keksi enään muuta keinoa. Löysin youtubesta erään harjoituksen, joka kesti noin 8 minuuttia. Itselleni se ei kyllä tehonnut milläänlailla. Muistan koulussa yläasteen valinnaisilla liikuntatunneilla joskus tehtiin samanmoisia harjoituksia. Aluksi hengiteltiin syvään nenän kautta sisään ja suun kautta ulos, jonka jälkeen yksi jäsen kerrallaan jännitettiin itseä noin 5-10 sekunnin ajan ja päästettiin taas jäsenet rennoiksi. Tämä harjoitus ei mua auttanut.

Löysin kuitenkin toisen harjoituksen hetken etsittyäni ja se todella toimi, ainakin hetkeksi. Harjoituksessa keskityttiin suurimmaksi osaksi sisään ja ulos hengittämiseen. Nainen puhui videolla hyvin rauhallisella äänellä koko ajan, mitä sinun täytyy mielessäsi ajatella rentoutuksen ajan.

Voinpa melkeen sanoa, että kun noin 15 minuuttia sitä jaksaa kuunella, noudattaa ohjeita ja vain keskittyä siihen omaan olotilaansa, alkaa helpottaa.

Kaikille tämä ei välttämättä toimii, mutta mikään ei estä kokeilemasta. Itseni kohdalla tämä toinen harjoitus oikeasti tepsi hyvin. Kaippa sitä täytyy pari kertaa päivässä tehdä, niin voisi saada itselleen edes vähän paremman fiiliksen.

Näissä tunteissa ja fiiliksissä tämä päivä eteenpäin.

Kohta täytyy herättää Evelyn päiväunilta ylös ja suunnata kauppaa kohti hakemaan ruokatarvikkeita. Sen jälkeen päästäänkin lähtemään tuonne lämpöiseen kävelylle, jospa saisin taas supistuksia aikaiseksi ;)


                             ♡ - Riikka


8 kommenttia:

 1. LAitappa linkki siihen harjoitukseen joka toimi! Haluan kans kokeilla :)

  VastaaPoista
 2. mua kiinnostaa kans linkki siihen toimivaan harjoitukseen :)

  VastaaPoista
 3. Rentoutumisharjoitukset kuulostaa hyvältä ja kiva juttu jos niistä on apua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuli jeti sellanen olo, että oon ihan höpsähtänyt, mutta päätinpä silti testata :D

   Poista
 4. Nää oli mullakin ihan huippuja kun odotin Möyhöä ja parikuisena Möyhökin nukahti näillä hetkessä, kun kuului vaan rauhallinen ääni puhelimesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaa :D No hyvä, että muillakin on toiminu :) Ehkä en sit vaan kuvitellut :D

   Poista