keskiviikko 19. elokuuta 2015

Arki nelihenkisenä perheenä!

Meillä ollaan nyt jo 5-päivää vanhoja. Päästiin sairaalasta kotiin jo kahden päivän kuluessa ja ollaankin jo parissa päivässä keritty kotiutumaan vauvan kanssa oikein hyvin. 
Arki meillä on alkanut hyvin. Tottakai alku on ollut hieman hankalaa kahden pienen kanssa, varsinkin kun toinen alkaa olemaan jo aikamoisessa uhmaiässä, mutta kyllä tämä yllättävän helposti on tässä eteenpäin mennyt kun Aleksi on ollut isyyslomalla ja auttanut mua lasten kanssa :)

Totuttelua kaikki uusi aina vaatii, mutta kyllä mä olen maailman onnellisin, että me olemme nyt nelihenkinen perhe <3 Mulla ja Aleksilla on kaksi ihanaa lasta ja meillä on ihana perhe!


Evelyn on sisäistänyt hyvin oman isosiskon roolinsa ja jaksaakin auttaa jo äitiä jonkun verran vauvan hoidossa. Vielä olen ollut hieman varovainen silloin kun Evelyn häslää vauvan lähettyvillä, koska neiti itsekkin on vielä aika pieni, niin aina ei voi kaikkea ymmärtää varoa. Evelyn tykkää kovasti käydä silittelemässä pikkusiskoa ja pari pusuakin pikkusiskon päälaelle on jo annettu. 

Ensimmäisen mustasukkaisuuskohtauksen Evelyn kyllä jo eilen sai aikaiseksi kun vauva oli mun sylissä ja Evelyn itse ei päässyt syliin heti. Evelyn kävi hieman kovakouraisesti raapaisemassa meidän pikkuista päästä. Onneksi kuitenkin pahimmilta vahingoilta selvittiin ja neiti saikin vähän toruja ja ymmärsi ilmeisesti, että niin ei saa tehdä. Evelyn katsoi minua kun kerroin "kuinka vauvaa sattuu tuollainen ja niin ei saa missään tapauksessa tehdä". Neidin silmät jo hieman kostuivatkin tajutessaan mitä oli tapahtunut, mutta sitten kuitenkin jatkettiin ihan normaalisti juttuja. 

Meidän vauva on kyllä aika perus tyytyväinen tapaus (koputtaa puuta). Hän ei suurempia itkeskele. Yleisesi itku tulee vain silloin kun on nälkä. Muuten ollaankin aikalailla vain nukkumassa. Tänään on ehkä hieman jo jaksettu kauemmin töllistellä ympärille ja moikata paria vierastakin siinä sivussa :)

Vauva nukkui sairaalassa ihan hyvin. Kotiin päästyään yöt menee aikalailla 2-3 tunnin pätkissä, jolloin heräillään syömään. Vielä mulle ei ole ollut mitenkään ongelmallista herätä öisin syöttö puuhiin tai vaihtamaan vaippaa. Ainot mikä mulle tuottaa tällä hetkellä pään vaivaa vauva asioissa on mun rinnat, jotka ovat ihan todella kipeät. Imetys onnistuu todella heikosti hammasta purren. Korviketta en halua vauvalle antaa. Niimpä mä kävin ostamassa rintapumpun ja koitan nyt välillä aina sen avulla vaihtoehtoisesti pumppailla ja välillä taas sitten imettää vauvaa ihan rinnasta. Rinnanpäihin käytän rasvaa, mutta se ei oikeastan mulle ole auttanut. 

Näillä vauvanhuuruisilla ajatuksilla jatketaan taas eteenpäin ja nyt en ehdi enempää kirjoittelemaankaan, koska olen tyttöjen kanssa hetken kahden ja vauva varmasti jo kohta heräilee taas syömään.

                           <3 -Riikka


4 kommenttia:

 1. Voi, oon missannut vauvan syntymän kun ei ole käytyä bloggerissa, Paljon paljon onnea! <3

  VastaaPoista
 2. kiva että siellä on arki lähtenyt mukavasti käyntiin :) ja hei tosta rinta kivusta niin siis sattuuko sua nänneihin imetys? mulla itellä meinaa on todella herköt nännit niin ensimmäiset viikot imetin rintakumien avulla ja niistä oli _paljon_ apua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :)) joo tai siis ne on niin rikki, että siksi kipeet. Mullakin oli Even kanssa sillon rintakumit käytössä, mutta nyt en oo ottanu niitä sen takia käyttöön ku se kumi kerää ilmaa vähäsen ja pelkään ihan ylikaiken noita vauvalle siitä tulevia masuvaivoja.

   Poista