sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Rv 36+0

Sikiön paino: 2500 g
Sikiön pituus päästä peppuun: 31 cm
Sikiön koko pituus: 42,5 cm


"Tämän viikon alussa sikiö on 33 viikkoa vanha. Jos voisit laittaa sormesi sikiön kämmenelle, pieni käsi puristuisi nyrkkiin. Varpaankynnet ylettävät varpaanpäihin.
Napanuora on noin puoli metriä pitkä ja ympärysmitaltaan sentistä kahteen senttiin. Sen sisäinen paine ja koostumus estävät sitä menemästä solmuun ja vaikka näin tapahtuisi, se aukeaa yleensä itsestään. Sikiö käyttää napanuoraa leluna ja puristelee sitä, mutta ei jaksa puristaa sitä niin lujaa että se vahingoittuisi.
Viimeisinä raskausviikkoina sikiö lihoo eniten, jopa yli 200 g viikossa!".

Kopioitu Vau.fi -sivustolta.

Noniin viikolle 36+0 saakka päästiin. Meillä ollaan masussa oltu ehkä hieman hiljaisempia nyt pari päivää. Masu on alkanut silloin tällöin kovettumaan niin, että jo vähän kipeää tekee. Oisiko niitä harjoitussupistuksia? Nykyään jos kävelen liikaa tai istun liian "länä" asennossa, niin mua sattuu aivan älyttömästi keuhkoihin. Vauva alkaa olemaan jo sen verta iso, että en yhtään ihmettele sen painavan mun keuhkoja. Myös ne inhottavaakin inhottavammat repäisykivut tuntuvat ainakin iltaisin! 

Vauvalle masussa pitäisi viimeistään tässä vaiheessa alkaa laulamaan lauluja tai juttelemaan muita mukavia. Noh sitä tämä äiti tekeekin. Suihkussa ollessani saatan höpistä vauvalle niitä näitä, vaikken edes tiedä kuuleeko vauva oikeasti. Hyvät yöt toivotetaan yleensä aina vauvalle :) 

Sitä ihmettelen, että jaksan edelleen joka ilta käydä Aleksin ja Evelynin kanssa kunnon kävelylenkillä vaikka masu tuossa mukana jo isona kulkeekin. Evelyniä odottaessa mulla ei olisi mieleenkään enään tässä vaiheessa tullut lähteä käppäilemään reipasta vauhtia yhtään mihinkään, sen verran kipeä silloin olin. Tällä hetkellä se kävely tuntuu enemmänkin hyvältä ajatukselta kun taas se, että istuisin täällä kotona neljän seinän sisällä mököttämässä yksikseni.

Yhtenä päivänä tässä vertailin vähän mun masun kokoa sillon kun aloitin odottamaan vauvaa ja olin ihan alku viikoilla ja millaiseksi mun maha on nyt tullut. Suurin osa mun tutuista sanoo mulle, että mulla on ihanan pieni masu vieläkin, mutta mun mielestä se ei kyllä siltä tunnu.

Tässä nyt pari kuvaa masusta näiltä lähiviikoilta vertailun vuoksi: 

Onko teidän mielestä mitään eroa tapahtunut?

Mun mielestä ei oikeastaan ollenkaan :o Ehkä tossa 36+0 viikon kuvassa masu näyttää ihan vähän isommalta kun 35+0 viikon kuvassa, mutta tiedä sitten sitä :D                               ♡ -Riikka

6 kommenttia:

 1. Mustakin masu näyttää tuossa toisessa kuvassa isommalta. :)
  Mä olen myös kuullut sitä kuinka "pieni" masu mulla on vielä näillä viikoilla, mutta ainakin omaan silmään se on juuri minulle sopiva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasan viikkohan tuossa vaan on väliä. En tiedä onko toinen kuva otettu lähempää ja toinen kauempaa, mutta kyllä toi mun mielestä vähän isommalta silti näyttää :D Laskeutumisesta ei kyllä tietoakaan..

   Sulla kyllä on :D Mun maha tuntuu ittestäni ainaki jo tosi isolta :D

   Poista
 2. Oiii ihan kohta hän on täällä <3 :') tsemppiä loppumetreille!

  VastaaPoista
 3. munkin mielestä näyttää vähän isommalta mutta toi kuvakin on tosin vähän lähempää otettu :D
  Ja sulla on tosi pienisirokaunismasu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä mäkin ajattelin, että varmaan tekee sen kun on lähempää otettu :'D

   Kiitos :D Musta ei vaan tunnu enään siltä :D

   Poista