tiistai 28. heinäkuuta 2015

Maanantain hammaslääkäri käynnit!

Voi apua!

Mulla oli eilen yks kamalimmista päivistä pitkään aikaan, joten en edes ehtinyt tulla tänne kirjoittelemaan teille postausta, joka roikkuu mulla luonnoksissa.

Eilen aamulla jouduin lähteä tuohon meidän kunnalliseen hammaslääkäriin kovan hammassäryn vuoksi, jota siis on ajoittain jatkunut jo kesäkuusta saakka kyseissä hampaassa. Tämä hammas sattuu olemaan juurihoidettu, tai siis siinä on juurihoito kesken.

No istuin penkille ja hammaslääkäri puudutti purukaluston jonka jälkeen paikka avattiin ja uusi lääkeaine laitettiin sisään. Se oli taas kuulemma sillä selvä ja kotiin päin mars.

Pati tuntia meni, puudutus loppui ja aivan jumalaton särky alkoi. Menin äkkiä uudestaan vaatimaan samalle päivälle aikaa. Sain kuin sainkin ajan (ihme kyllä). No mä sitten sanoin, että en jaksa enään sitä hammasta kun se vihottelee mulle jatkuvasti. Olin jo käynyt samasta hampaasta hammaslääkärillä ainakin 4 kertaa ennen näitä käyntejä.

Pyysin, että he poistaisivat hampaan. No sehän sitten pienen taivuttelun jälkeen onnistui. Hammasta väännettiin ja väännettiin ja minä huudan kivusta kun ei puutunut ei sitten millään. Hammaslääkäri jo pelästyi ja soitti mulle aikaa Helsinkiin ammattitaitoisemmille hammaslääkäreille.

Kello 19:00 sain ajan Helsingistä oma hammaslääkäristä ja siellä yritettiin myös ottaa hammasta irti kovista kivuista huolimatta. Hammaslääkäri sitten tajusi ottaa kuvan siitä hampaasta ja eihän sitä ollut tarpeeksi syvältä juurihoidettu. Se teki kipua siihen hampaaseen, yhden tulehduspesäkkeen lisäksi. Tulehdustahan siellä ei mukamas pitänyt olla..

Kun juuri oli saatu kuolemaan hammas nykäistiin irti. Siinä tuli pienet onnen kyyneleet kun tiesin, että nyt se on irti vaikka sitä täällä omalla paikkakunnalla revittiin ja revittiin.

Illalla särky oli aika kovaa hampaanpoiston jäljiltä ja edelleen mulla on aika kipeenä koko leukaluu kun olen saanut pitää suuta jatkuvasti eilen auki. Nyt mulla onneksi antibioottikuuri päällä ja panadolit pöydällä. Toivotaan, että tämä ratkaisi ainakin tämän hampaan ongelman.

Nyt syödäänkin pari päivää vain viileitä ja pehmeitä ruokia ja koitetaan olla enempää rehkimättä saatika ronkkimatta haavaa.

Ei tuo hampaan poisto satu yhtään, mitä nyt vähän ratisee ja päätä veivataan edes takaisin. Siis ainakaan jos se puudutus toimii!

                             ♡ - Riikka

6 kommenttia:

 1. Hui kamala miten oot joutunu kärsii :o Kuulostaa ihan hullulta.. Multakin on poistettu hammas kun en suostunut juurihoitoon :D hassua on se että täysin samaan kohtaan on kasvanut uusi hammas ja h.lääkärissä sanottiin että rautahammas se kyllä on eikä viisauden hammas mikä siihen on tilalle kasvanut.. eli ilmeisesti ovat maito poski hampaan multa repineet pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, se oli jotain ihan kauheeta. Edelleen aika kipee toi kohta joka on tietty ihan ymmärrettävää. Mulla kasvaa vielä vinoon hammas tossa revityn hampaan vieressä ja nyt sekin on tosi painelu arka. Varmaan siinä tohinassa sekin kipeyty -,-

   Aijjaa :D Poskihampaat on kuulemma kipeempiä repiä ku nää melkein etuhampaat. Mä odottelen josko tästä vinosta hampaasta menis kipu jossain vaiheessa ohi. Viimeistään 3.8 ku mulla on hammaslääkäri niin saavat tarkistaa onko siinä hampaassa kaikki hyvin, jos se ei ala oahemmin vihottelemaan.

   Poista
 2. Kääk, kuulostaa niin kauheelta tämmöisen hammaslääkäri kammoisen korvaan!! Hyvä että vaadit heti uuden ajan ja hammas on nyt pois kiusaamasta. Pikaiset paranemiset sinne ja toivotaan ettei kamalasti särkisi. Näin raskaana kun ei saa mitään kunnon särkylääkkeitä oikein ottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :( Särky on aika ikävää vieläkin ja viereinen hammas tosi painelu arka ja paineen tunnetta siinä. Johtuiskohan siitä, että on niin lähellä tota revittyä hammasta.

   Jep pelkkää panadolia vaan valitettavasti on syötävä :(

   Poista
  2. Voi olla että johtuu juuri siitä. :/ Toi panadoli ei ainakaan itsellä tehoa mitenkään, toivottavasti se edes hieman helpottaa sulla särkyä. Tsemppiä.♥

   Poista