torstai 16. heinäkuuta 2015

Kun sammakko pääsi suusta...

Nyt kaikki ihanampaakin ihanimmat kukkahattutädit kääntäkää katseenne pois tästä kirjoituksesta :D Okei pakko myöntää munkin tekee mieli olla kukkis tässä tilanteessa, mutta joka tapauksessa TEITÄ ON VAROITETTU!

Oltiin koko perhe kotosalla muistaakseni meidän olohuoneessa ja tässä yhtenä kauniina päivänä tämä äiti kolautti varpaansa pöydänkulmaan ja suusta pääsi sammakko, joka tällä kertaa oli se yksi kamalimmista kirosanoista nimittäin "Vit**". 

No ennenkuin ehdin edes tajuta niin eiköhän Evelyn papukaijana toistanut perässä hyvin painokkaasti sanan "ittu"! Kääk!! Aleksin ja mun ilmeet kun katsottiin toisiamme ja kysyttiin melkein yhtä aikaa, että "kuulinko oikein mitä se sanoi?". Noh samanhan me molemmat kuultiin ja siinä sitten alettiin pähkäilemään, että nyt jos koskaan on aika kun aletaan miettiä omaa kielenkäyttöämme :D 

Toisaaltahan olisi tehnyt mieli nauraa, koska tuo sana tuli neidin suusta niin painokkaasti kulmat kurtussa, mutta nyt tämä kukkis ei kyllä halunnut nauraa vaan ihan oikeesti aloin miettimään, että ihan kamalahan mä olin kun tollalailla lapsen kuullen kirosin. Noh sattuuhan näitä varmasti kaikille joskus. Koskaan tuskin kukaan pystyy lastaan välttämään noilta ikäviltä sanoilta, jos niitä ei opita kotona niin ne opitaan sitten myöhemmin joko päiväkodissa tai jossakin muualla... Onneksi meillä ei kiroilla yleisesti ottaen koskaan.

Noh yhtenä päivänä sitten oltiin eräällä mökillä, jonka mun sisko oli saanut vuokrattua pariksi päiväksi. Laura siinä sitten tokaisi jotakin ja sanoi sanan "hitto", joka ei siin mun mielestä ole kirosana, mutta Evelynhän sitten alkoi hokemaan tätä "ittu -sanaa". Ihan oikeesti, toivottavasti toi sana nyt ei ole jäänyt tuolle ipanalle oikeesti mieleen. 

Ollaanko teillä päästelty kirosanoja suusta ja lapset matkineet koskaan perässä?

Meillä tuo neiti puhuu nykyään jo niin paljon, että kaikki mitä sanon tulee papukaijana ulos tytön suusta. Ihanaa kun neiti oppii puhumaan, mutta kyllä nyt saa olla itse tarkkana tuollaisissa tilanteissa mitä suustaan päästää jos itseä johonkin sattuu :D

                                                               <3 -Riikka

2 kommenttia:

  1. Meillä Helmi on toistanut kerran tuon saman vittu sanan ja onneksi se on siihen jäänyt! Meilläkään ei kiroilla muuten mutta jos itsensä teloo kipeästi johonkin niin silloin saattaa muutama ärräpää lentää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha joo :D Kyllä se on jotenki niin huvittavaa ku toinen ihan tosissaan kiroaa kulmat kurtussa vaikkei edes tiedä, että se on ruma sana.. Noh eipä ole nyt hetkeen onneks enään kuulunu tota sanaa ja mielellään ei kuuluiskaan :D

      Poista