maanantai 13. heinäkuuta 2015

Päivä Naantalin muumimaailmassa.

Meillä oli mukava päivä tässä yhtenä maanantaina muumimaailmassa. Muumimaailma aukesi 10:00, mutta me ei ihan silloin vielä ennätetty paikalle. Käytiin ostamassa Lidlistä mukaan eväitä, jottei tarvitse ostaa kaikkea muumimaailmasta.

Noin 11:00 oltiin perillä. Käytiin aluksi etsimässä paikkaa autolle muumimaailman parkkipaikalta, mutta päädyttiin kuitenkin lopulta ajamaan auto muumiparkkiin, josta saatiin koko perhe bussi kuljetus kahdeksalla eurolla paikan päälle.


Muumimaailmaan olisi vienyt tuollainen pieni juna, mutta se ehtisi juuri lähteä ennenkun ennätimme kyytiin. Eipä me turhaan sitten jaksettu jäädä odottelemaan seuraavaa junaa vaan käveltiinkin se pieni matka sillalle omin jaloin :)
Evelyn ei vielä tässä vaiheessa tiennyt yhtään mihin ollan matkalla. Pikku hiljaa kun lähestyimme muumiporttia, neiti alkoi toden teolla ihmettelemään mistä kuuluu moisia ääniä. Noh esiintymislavahan se siinä heti ensimmäiseksi olikin. Jäätiin syömään omia eväitä portin vastapäiselle penkille, jonka jälkeen lähdettiinkin kiertelemään muumimaailmaa.

Aluksi kävimme matkamuisto kaupassa, mutta sieltä ei oikein löytynyt mitään kivaa neidille ja hinnatkin olivat aika päätä huimaavia. 


Käveltiin eteenpäin ja tultiinkin poliisivankilan kohdalle. Evelyn oli innoissaan katselemassa kaltereiden takaata, vaikka raukka ei oikeasti tainnut tietää olevansa muumipoliisin vankilassa :D Paljon muuta nähtävääkin oli, kuten Nipsun ihana pieni koti ja mikä tietenkin päälimmäisenä jäi mieleen oli itse muumitalo. En osannut odottaa sen olevan niin iso ja moni kerroksinen. Evelyn oli aika paljon kiinnostuneempi kiipeämään muumitalon rappusia kun katselemaan sen sisältöä, mutta mä napsin kuvia myös sisältä. Muumitalon kellariinkin päästiin tutustumaan vihdoin niiden yli pitkien rappusten jälkeen (onneksi niitä ei tarvinnut kävellä ylös päin tämän masun kanssa) :DMuumeja nähtiin jonkin verran. Taidettiin päästä tutustumaan Niiskuneitiin, Niiskuun, Pikkumyyhyn ja Nipsuun. Muumitalon viereisellä lavalla näimmekin pienen esityksen, jossa oli itse Muumipappa, Niiskuneiti, Tiuhti ja Viuhti :) Haisuliakin nähtiin pikaisesti, mutta sen luokse en uskaltanut Evelyniä edes viedä ;D

Aluksi tyttö oli todella arka moikkaamaan muumeja ja itkukin taisi päästä. Lopulta kuitenkin mun sylissä uskallettiin koskea muumeihin ja ottaa jopa pari kuvaakin. Neitiä kovasti kuitenkin kiinosti muumit, koska juoksi aina heidän lähelleen ja lähti karkuun.
Tästä pikku talosta en nyt muista kenen tämä oli (kertokoon ken tietää?), mutta Evelyn juoksenteli sisällä todella mielellään ja kävikin useasti kurkkimassa noista ikkunoista ulos. Lopussa käytiin vielä riippusillalla katselemassa maisemia ja jatkettiin muumeihin tutustumista. 
Ainiin ja tietenkään ei saa unohtaa meidän reissusta tätä ihanaa Drontti Edvardia.


Meillä oli kaikinpuolin tosi mukava päivä muumimaailmassa ja mennään varmasti joskus vielä uudestaan molempien tyttöjen kanssa. Ehkä kun molemmat ovat vähän isompia ja ymmärtävät vielä enemmän muumejen päälle :)

Oletteko te jo käynneet muumimaailmassa ja oliko kiva reissu? Minkä ikäisten kanssa sinne teidän mielestä olisi hyvä lähteä vai onko iällä mitään väliä?


                                                                <3 -Riikka4 kommenttia:

 1. Tuonne on kyllä joskus vietävä omatkin lapset, ehkä ensi kesänä. :) Itse olen tuolla käynyt omassa lapsuudessa.
  Eikös tuo talo ole se jonka muumipeikko rakensi itselleen mutta lopulta pikku myyn sisaret sitten muuttivat siihen..varma en ole mutta näin muistelen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa kyllä ehdottomasti käydä! Mä olin kuullut aluksi vähän huonoa kommenttia, ettei muumeja siellä paljon näkyisi, mutta väite oli kyllä ainakin väärin sillon kun me siellä oltiin. Nähtiin muumeja ihan riittävästi. Suurimman osan ajasta muumit oleskelivatkin muumitalon lähellä.

   No nyt kuulostaa kyllä tutulta kun sanoit :D Tissa talossa oli kai yläkertakin, mutta sinne me ei kyllä Even kanssa päästy.

   Poista
 2. Juu tuo talo on muumipeikon rakentama talo! :D
  Ja ne muumitalon portaat sinne kellariin on ihan hirveet.. Mulle tulee paha olo aina loppu suoralla kun tuntuu ettei ne lopu ikinä :D
  Ihania kuvia ♡ Voi kun pääsis käymään tuolla vaikka pari kertaa vuodessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin pitää siis muistaa tästä edespäin niin pääsee pätemään jos joku kysyy :'D

   Haha aijjaa :D Tuli kyllä vähän ahdistava fiilis, että miks ihmeessä portaat vaan jatkuu ja jatkuu..

   Kiitos :) niimpä!

   Poista