sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Rv 14+0

Viime tiistaina pelästyin aikalailla kun noin kahdeksan aikaan aamulla heräsin vasemmanpuoleiseen alavatsa kipuun. Kipu tuntui hyvin erilaiselta mitä yleensä on tuntunut. Tuntui siltä kuin mulla alkaisi menkat.

Kipu jatkui koko päivän niin kovana, että siihen ei panadolitkaan auttanut. Päivän aikana otin kolme panadolia, muttei mitään apua ollut. Kyllä siinä jo itku pääsi.

Mun mielikuvitus pääsi vielä valloilleen ja aloin miettimään kaikkea pahaa mitä voi tapahtua. Lähdettiin Aleksin kanssa sitten illalla näytille lääkäriin. Evelyn jäi mummin kanssa kotiin.

Multa otettiin crp ja pissakoe + tehtiin sisätutkimus. Kaikki oli onneksi hyvin ja pääsin yöksi kotiin. Kipu ehkä helpottikin jo vähän.

Seuraavana aamuna soittelin vielä läpi lääkäreitä ja pyysin päästä ultraan ihan vain oman mielenrauhani takia, koska olin ollut todella kipeä. Torstaiksi sain kuin sainkin ajan meidän neuvola lääkäriin..

Neuvola lääkäri katsoi ultralla vatsan ja teki sisätutkimuksen. Kaikki oli onneksi hyvin :) Vauva liikkui vatsassa ja hänen sydän jyskytti samallalailla kun ennenkin. Kysyin mistä kipu olisi voinut johtua. Sain vastaukseksi taas ne iki ihanat kiinnikkeet mitkä multa Evelynin raskausaikana viikolla 14 leikattiin tähystyksessä. Toinen vaihtoehto oli kuulemma keltarauhas kysta. Tosin ne eivät ole mitenkään vaarallisia, kipeitä kylläkin.

Mäkun niin ajattelin, että selviäisin tämän raskauden ilman kovia mahakipuja ja ilman turhia leikkauksia, mutta saapa nähdä.

Pahoinvointi mulla on mennyt jo jonkin verran ohitse. Joka päivä pientä oksennus oloa on, mutta enään ei niin pahana mitä aikaisemmin "koputtaa puuta".

Muuten kaikki on aikalailla hyvin mielestäni. Vauvan liikkeitä olen jo tuntenut sellaisena pienenä kuplintana ja elohiirenä. Se on kyllä niin jännä tunne. En enään muistanutkaan :D

Nyt yritän keskittyä vain päivä päivältä etenemiseen, enkä murehdi turhia. Vaikka se onkin kyllä helpommin sanottu kuin tehty.

Masukuva tältä viikolta jäi ottamatta, koska tällä hetkellä mä olen niin väsynyt, etten tosiaan nouse täältä sängystä enään ylös ennenkuin on pakko :'D

Hyvää yötä teille kaikille lukijoille!! :)

                            <3 -Riikka

2 kommenttia:

  1. Voimia :) sait uuden lukijan. Jään innolla seuraamaan raskauttasi <3 http://janika-rulla.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kiva juttu, tervetuloa seurailemaan meidän arjea. Käympä samalla kattomassa sun blogin :))

      Poista