maanantai 23. helmikuuta 2015

Ensimmäinen kerta uimalassa!

Me oltiin viime viikolla Evelynin, mun serkun ja serkun lapsen kanssa ensimmäistä kertaa uimalassa.

Evelyn ihmetteli kovasti heti sisään päästyään "missä kummassa nyt ollaan?" Pukuhuoneessa neiti kävi katselemassa joka kolkan ja uikkareiden päälle laiton jälkeen lähdettiinkin suihkuun.

Meidän uimala ei ole kamalan iso. Siellä on yksi kylmäallas, vauvojenallas, lastenallas, terapia-allas, jossa myös poreallas. Ulkouimala löytyy myös ja pieni ulkoallas johon voi mennä talvella pulikoimaan.

Me jäätiin alussa vauva-altaaseen ja neiti kyllä tykkäsi kovasti. Hän olisi halunut jopa uida yksin, mutta ihan vielä en viitsi toista päästää kun uimataitoa ei vielä ole :'D Lasten liukumäkeä ihmeteltiin kovasti ja sinne Evelyn olisi halunut päästä. Harmi vaan, että tyttö on ehkä vielä liian pieni sellaiseen. Ainoona huonona puolena vauva-altaassa oli se, että vähän isommat lapset menevät sen ohi omaan lastenaltaaseen ja roiskuttavat pienien vauvojen päälle vettä todella paljon. Toiset lapsista kyllä onneksi osasivat varoa pieniä ja kävelivät rauhallisesti ohi.

Lopussa mentiin kokeilemaan terapia-, ja poreallasta, mutta Evelyn takertui muhun kun takiainen. Siellä vissiinkin pelättiin vähän. Tosin itse olin onneissani päästessäni lämpimään veteen :D

Uimalareissu taisi venähtää noin tunnin mittaiseksi vaikka alussa ajattelinkin olla vain puolituntia neidin kanssa siellä.

Tämän viikon torstaina ollaan taas menossa polskimaan mummipuolen ja enon kanssa, jotta Evelyn tottuu uimalaan ja voidaan sitten joskus lähteä esimerkiksi kylpylään tai jotakin vastaavaa. Tällä kertaa otan kyllä neidille pyyhkeen uimalan puolelle, koska kävellessä uima-altailta suihkulle kerkiää saada jäätyväiskuoleman!!

Kuvia uimalasta mulla ei valitettavasti ole, koska on aika vaikea ottaa sinne kameraa tai kännykkää mukaan.

Minkä ikäisiä teidän lapset ovat olleet ensimmäisellä uima kerralla? Vai onko jollakin jo kunnon vesipeto vauva uimakoulusta?

Me ollaan kerran aikaisemmin jo viime kesänä käyty uimalassa, tosin ulkouimalassa ja silloin Evelyn kävi vain kastautumassa. Muuten otettiin aurinkoa ja syötiin retkeilyn merkeissä hyvässä porukassa.

                        ♡ -Riikka

6 kommenttia:

 1. Meillä Dani oli ekan kerran uimassa joskus 3-4kk ikäsenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho :D Mitäs poitsu tykkäs uida? Ootteko käyny sen jälkeen enään?

   Poista
 2. Meillä käytiin viime sunnuntaina ekan kerran uimahallissa. Poika on nyt 3kk vanha. Tykkäsi ihan mielettömästi. Oli ihan yhtä hymyä kokoajan, välillä tuli oikein riemunkiljahduksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei ihanaa <3 Vauvat on niin ihanan aitoja aina!

   Mä meinasin aloittaa vauva uinnin Evelynin kanssa joskus kun se oli pienempi, mutta jostain syystä en sitten uskaltanutkaan :D Nyt kyllä vähän harmittaa kun moni on vienyt noinkin pienen uimaan ja ovat tykänneet :D

   Poista
 3. Me alotettiin vauvauinti kun ava oli 3k, tykkäsi kyllä kovin ja nyt neiti on varsinainen vesipeto!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei :) Se on kyllä niin ihanan näköstä kun pikkuset oikein nauttii vedestä ja osaa tyyliin uida itse jo vauvauinnin takia :)

   Poista