perjantai 6. helmikuuta 2015

Maitoallergia asiaa.

Nyt kun Evelyn on jo pian 1v 2kk, me ollaan alettu testailemaan ihan tuota normi maitoa neidille.


Kun Evelyn täytti 1-vuotta, alettiin ihan vain aluksi lisäämään maitoa hänen ruokiinsa. Tai vaihtoehtoisesti Evelyn tietenkin syö samaa ruokaa kun me. Mitään ongelmaa ei ole ollut maidosta ruuan seassa. Maha on pysynyt kunnossa, eikä muutakaan samanmoisia ongelmia ole ollut kun Even ollessa pienempi.

Pikkuhiljaa aloimme myös Aleksin kanssa lisäämään ihan tätä "meidän" maitoa neidin oman maidon sekaan. Aloitimme ihan vaan 1/3 osalla. Tuloksena: kaikki loistavasti ei vatsavaivaa. Noin viikon päästä lisäsimme maitoon jo 2/3, Tulos: Kaikki edelleen hyvin. Tällä hetkellä laitamme Evelynille 120 ml maitoa kerrallaan, josta 30 ml on Evelynin omaa maitoa ja loput "meidän" maitoa. No hetkenhän se taas menikin loistavasti. Kunnes nyt pari päivää sitten laitoin tytön nukkumaan klo: 20:00 illalla ja tyttö herää itku huutamaan klo: 21:00. Otan tytön ylös sängystä, koska en keksi muutakaan millä rauhottuisi. Katsotaan Evelynin kanssa telkkaria ja Evelyn istuu mun sylissä niin rauhallisesti kun vaan ikinä voi. Tyttö rupee yhtäkkiä itkemään ja vääntelehtii + piereskelee aivan järjettömästi. Se siitä hyvin onnistuneesta maito kokeilusta.


Mahtaisiko tässä olla vain kyse siitä, että neidin masu ei ole vielä tottunut niin isoon maitomäärään kerralla vai voisko tuo olla maitoallergiaa edelleen?? Jotenkin mä vain suuresti epäilen, koska tyttö kyllä pystyy syömään ihan normaalisti maitopitoisia ruokia ja alku meni muutenkin maitosekoitusten kanssa todella hyvin. En haluaisi turhasta vielä luovuttaa.

Toisaalta, en myöskään pysty katsomaan sitä, että tietentahdoin annan Evelynille maitoa, josta tiedän hänelle tulevan mahan kipeeksi..


                                                                    <3 -Riikka

4 kommenttia:

 1. Mun blogger ei jostain syystä suostu liittämään sun blogia lukulistalle... :/ Aina välillä se näkyy siellä mutta en ole taas pitkään saanut päivityksiä. Joten multa on mennyt pitkän aikaa postaukset ohi. Ja nyt vasta luin uutiset, ONNEA!!! Ihanaa. Toivottavasti raskaus sujuu hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa voi ei, mikähän siinä on?. Mullakin on tän bloggerin kanssa vähän väliä ongelmia. Olen yrittänyt jo monta päivää päivittää mun esittelyä, niin jostain syystä tää ei suostu päivittämään sitä :(

   Kiitos paljon!! :))

   Poista
 2. Kokeile muutama kuukausi tuota että hän saa 1/3 maidosta normaalia maitoa oman maitonsa seassa. Jos piereskelee ja vääntöä masussa niin sit ei vaan käy :( tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täytyy kokeilla. Nyt mennyt jo vähän paremmin kun ollaan ilta- ja yö maito annettu omaa maitoaan. Päivällä masu kestää kyllä normi maidon :)

   Kiitos :)

   Poista