lauantai 21. helmikuuta 2015

Meidän 1 v 2 kk taapero.

Tänään keskitytäänkin taas pitkästä aikaa ihan vaan Evelynin kuulumisiin. Enään äidistä ei tunnu pahalta tuo "taapero"-nimitys, koska masussa vemmeltää vauva :)


Evelyn on taas kasvanut hurjaa vauhtia, ei ehkä niinkään painon tai pituuden suhteen vaan kehityksen.

Ruokailu:

Meillä opetellaan kovaa vauhtia jo syömään itse aamupuurot. Vähän vaikeaahan se vielä on, mutta kyllä se lusikka suuhunkin välillä eksyy! Enään Eve ei oikeastaan pidä näistä Piltin tai Bonan purkkiruuista vaan nykyään syödään ihan äidin tekemää ruokaa. Se jos mikä on neidin mielestä hyvää vaikka itse uskallankin olla välillä vahvasti eri mieltä :DPuhe:

Neiti osaa tuottaa puhetta jo jonkin verran. Erinäisiä sanoja tulee jo iso lista ainakin noin 20 nopeasti laskettuna, jos ei enemmänkin. Pari kertaa meillä on tullut myös kahden sanan mittaisia lauseita. Sana "hauva ja vauva" ovat edelleen kärkipäässä neidin sanavarastoa. Ulos kun ollaan menossa tulee aina ketterästi "mennäänmennään" tai vaihtoehtoisesti "äkkiääkkiä". Puhelimeen vastataan "hojoohojoo", joka tarkoittaa siis "haloo haloo".

Hampaat:

Hampaita on tullut rutkasti lisää ja neiti onkin aika kiukkuinen aina iltaisin ja öisin. Panadolia lääkäri määräsi antamaan, koska nyt on neljä uutta poskihammasta puskemassa läpi... Myös eteen on ilmeisesti tulossa hammas. Saankin olla jäädyttämässä purulelua vähän väliä, koska tyttö rakastaa pureskella sitä. Toinen hyvä keino on antaa hammasharja neidin käteen. Se auttaa myös jonkin verran. Hampaiden pesusta meillä kuitenkin on tullut hieman hankalaa, varmaankin juuri kipeiden ikenien takia. Hampaita taitaa nyt mun laskujen mukaan tällä hetkellä olla 10 plus yksi, joka näkyy muttei ole vielä tullut läpi.

Pukeminen:

Evelyn tykkää pukea itse päälle. Toki vasta autetaan äitiä laittamaan kättä hanskaan ja kenkää jalkaan. Hattu menee joskus jo ihan sujuvasti päähän. Toki vain äidin ja isän hattu. Pukemisesta neiti ei oikein pidä, mutta kenkien laitto on aina se super kiva osio Evelynin mielestä. Tiedä sitten mikä siinäkin on :D


Ulkoilu:

Ulkoilemme oikeestaan päivittäin, jos nyt ei satu olemaan ihan kamala sade keli. Tosin Aleksin kanssa juuri puhuttiin, että mennään ostamaan Evelle sadetakki ja hanskat, että päästään ulos myös kurakeleillä. Kurahousut Eveltä jo löytyykin. Rattaissa Evelyn ei tykkää enään oikeastaan istua vaan kaikkialle on päästävä kävellen. 16-17.00 aikaan mennään yleensä reilu tunniksi neidin kanssa pihalle käppäilemään ja siitä jos jostain Evelyn tykkää. Koiria etsitään koko ajan joka paikasta :D


Leikit:

Sitten vielä viimeisenä muttei vähäisimpänä leikit. Evelyn ei kauheasti leiki leluillaan tällä hetkellä. Kaikki muu on paljon hauskempaa. Kuten juosta äitiä ja isää karkuun aina kun mennään vaihtamaan vaippaa tai puetaan päälle, haetaan telkkarin kaukosäädin ja leikitään sillä, revitään vaatteita alas sohvalta jos niitä on siihen jäännyt ja mikä parasta kiipeillään sohvalla ja hypitään siinä :D Pallot on myös todella kova sana tällä hetkellä. Niitä täytyy heitellä ja potkia ympäriinsä.

Meillä on kyllä Evelynin kanssa niin paljon tekemistä kun koko ajan saa vahdata, ettei tyttö lennä sohvalta alas tai muuta vastaavaa.

Mites teillä tämän ikäisten kanssa? Kuuluuko teidän lasten lempi leikkeihin nämä leikit mitä meidän Evelynin?

Vaikka Evelyn on pääsääntöisesti todella iloinen ja touhukas lapsi niin kyllä se uhmatuhmailun kokeilukin on jo nostanut päätään.. Onneksi me Aleksin kanssa osataan asettaa rajat niin ei lähde ihan lapasesta koko pelleily!

                       <3 -Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti