perjantai 15. tammikuuta 2016

Emilyn 5 kk neuvola käynti.

Nyt taas pitkästä aikaa kuukausi postauksen pariin. Evelynin aikana tein muistaakseni, joka kuukausi tälläisen neuvola postauksen, mutta nyt Emilyn aikana se on jostain syystä vähän jäännyt taka-alalle. Nyt otan itseäni niskasta kiinni ja jatkan näiden tekoa .

Taas on nimittäin tullut yksi kuukausi lisää Emilyn ikään ja tänään ollaankin jo huimat 5 kk vanhoja. Enään kuukausi, niin mun pikkuinen täyttää jo puoli vuotta. Nyt voisin sanoa tähän taas sen ainaisen jorinan nopeasta ajankulusta, mutta jätänpä vain suosiolla sanomatta :D



Tänään meillä oli 5 kk neuvola. Rokotus piti olla tänään, mutta koska Emily on vielä hieman räkäinen ja koska viime rokotuksen annosta ei ole vielä tarpeeksi aikaa, niin päättettiin neuvolatädin kanssa siirtää  5 kk rokotus vasta parin viikon päähän.

Tällä kertaa saimme neuvolasta ohjeet hampaiden harjaukseen, koska meidän neidillä tuli kolme päivää sitten kaksi ihan pientä hammasta eturivistöön alhaalle ♡


Saatiin myös vähän ruokailuohjeita. Minä kun olin päässyt unohtamaan, miten ne ruokailut taas menivätkään :D Nyt saadaankin siirtyä jo 5 kk ruokiin ja saadaankin laajennettua makuja puuroon ja lihoihin :) Huomenna ajattelin aloittaa kokeilemaan tuota liharuokaa ja viikon päästä sitten otetaan puuro mukaan kokeiluun, jos kaikki menee hyvin.


Neuvolakäynti sujui hyvin. Ensiksi katseltiin vähän, miten Emily kääntyy ja ottaa kontaktia. Tarkistettiin myös kuulo, joka oli oikein hyvä. Sitten mittailtiin neidin pituus, paino ja päänympärys.


Mitat näyttivät tällä kertaa tältä (Suluissa 4 kk mitat):


Pituus: 65,0 cm (63,3 cm)


Paino: 6795 g (6405 g)

Päänympärys: 43,0 cm (42,3 cm)


Neuvolakorttiin tekstiksi tuli:


Suloinen, tyytyväinen, hymyvauva!
Viihtyy ihan hyvin lattialla. Vatsallaan napansa ympärillä pyörii.
Jotain, en saa selvää :D
Seuraa lelua, tarttuu.
Kasvut ok, kiinteiden kertojen lisääminen. Kuulo ja näkö ok.

Emilyllä siis kaikki hyvin :) Hieman meni pituus ja paino käyrä keskitason alapuolella, mutta neuvolassa veikattiin sen johtuvan ihan vain siitä, kun Emily on ollut kipeä jo pari viikkoa ja ei ole siksi syönyt kovin hyvin. Päänympärys taas meni hieman keskitason yläpuolella, mutta sekin oli kuitenkin ihan ok mitta :)

Nyt sitten odottelemaan 6 kk neuvolaa ja niitä niin "ihania" rokotuksia..

                                                                      <3 - Riikka

2 kommenttia:

  1. Ihana neiti <3
    Alex täytti 3.päivä 5kk mutta neuvola vasta 19.1 :/ tänne rakennettiin täysin uusi terveyskeskus ja ne muuttaa nyt uuteen taloon, harmittaa kun ei mene neuvolat nyt ajallaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♡ Hän kyllä on :)

      Aijjaa :/ Toi on kyllä ikävää, jos ajat sen takia peruuntuu. Tosin nyt saatte hienon uuden neuvolan :)

      Poista