sunnuntai 24. elokuuta 2014

Opiskelemaan.

Valmistuin vuonna 2012 jouluna merkonomiksi. Nyt tammikuussa pitäisi hakea kouluun. Ammatin olen valinnut itselleni jo 9-luokan päättyessä. Olen aina halunut hakea terveydenhuolto oppilaitokseen, jotta pääsisin sitä kautta erikoistumaan lapsipainotteiseen alaan elikkä tietenkin päiväkotiin.

Hain terkkariin 9-luokan päätyttyä, mutta mulla jäi vaivaisesta parista pisteestä kiinni, etten sinne päässyt. Se oli kyllä suurtakin suurempi pettymys, koska sinne tiesin aina haluavani. Noh minäpä menin sitten kauppaoppilaitokseen merkonomiksi ja sieltä valmistuin hyvin paperein.

En kuitenkaan missään vaiheessa tuntenut alaa omakseni, joten nyt tammikuussa on tullut se aika kun mä aion hakea uudestaan terveydenhuolto oppilaitokseen, vaikkakin kyllä tällä kertaa aikuisopiskelijaksi. 

Jotenkin musta kuitenkin tuntuu pahalta hakea jo nyt kouluun. Onhan Evelyn jo yksi ja puolivuotias silloin kun mun koulu alkaisi, mutta silti... Jotenkin tunnen oloni painostetuksi aloittaa koulu jo silloin. Toisaalta tämä kotona ainainen oleminenkin ärsyttää. 

Jos pääsisin kouluun ja koulu alkaisi syksyllä, valmistuisin ajoissa niin eihän siihen menisi kuin n. kaksi vuotta. Mulla on kuitenkin paperit jo merkonomi alalta ja saisin perus aineet hyväksi luetuiksi + aikuispuolen koulu kestäisi muutenkin vaan sen pari vuotta.

Joskus olenkin puhut siitä, että menisikö Evelyn silloin päiväkotiin vai perhepäivähoitajalle. Noh sitähän me ei olla Aleksin kanssa päätetty vieläkään. Jotenkin vaikea päättää haluaako pienen lapsen isoon päiväkotiryhmään vai pystyykö luottamaan 100 prosenttisesti perhepäivähoitajaan, jolla tietenkin on vain pari lasta hoidossa. Sitä on vielä mietittävä. 

Haluaisin kuitenkin itselleni jo sen alan tutkinnon mihin olen aina halunnut ja valmistua, että voisin aloittaa työelämän.

Haluisinkin nyt kuulla mielipiteitä:

Milloin te olette lähteneet töihin tai kouluun? Laitoitteko lapsenne minne päivähoitoon ja oliko hyvä päätös? Päiväkodin ja perhepäivähoitajien hyvät ja huonot puolet?

2 kommenttia:

  1. Lapsi oli 7kk kun aloin tekemään töissä iltoja ja viikonloppuja, tällöin mies pystyi hoitamaam lasta kun olin töissä. Kun poika oli 9kk niin aloitti päiväkodin. Yksityisessä päiväkodissa (12 lapsinen), kodinomainen. Tosi hyvin on mennyt lapsella alusta alkaen. En ole katunut yhtään (ehkä sitä vain, että niin kiirehdin töihin). Nyt lapsi on 1v10kk ja päiväkoti on tehnyt todella hyvää. Mm. kehittää sosiaalisia taitoja, lapsi oppii jakamaan asioita ja odottamaan vuoroaan. Muistan kyllä miten "hurjalta" tuntui kun lapsi aloitti päiväkodissa. Meidän perheen kohdalla tämä on ollut erittäin hyvä ratkaisu ja itse olen aika ihastunut tällaiseen pienempään päiväkotiin. Hoitajat tuntee lapset ja lapset keskenään tutustuu toisiinsa hyvin.

    Hankalia päätöksiä, mutta kyllä asioilla on aina tapana järjestyä. Tsemppiä pohdintoihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi oisi just hyvä jos isä voisi katsoa, mutta meillä se ei onnistu kun Aleksi on töissä.

      Kuulostaa kyllä hyvältä, jotenkin silti pelkään, että Evelynin perään ei keretä koko aikaa katsomaan, niinkuin varmasti onkin ja Eve kun sattuu olemaan aika villi tapaus jo nyt :D

      Kiitos paljon :))

      Poista