keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Evelynin 3-vuotis neuvola käynti.

Tiistaina meillä oli Evelynin 3-vuotis neuvola. Evelynhän on täyttänyt kolme vuotta jo joulukuussa, mutta päästiin käymään siellä vasta nyt. Neuvolassa otettiin taas tytöstä mittoja ja yllätyin, kun nyt kolmevuotis neuvolassa oli jo ensimmäisiä testejä.

Miten tyttö osaa värejä, miten hän osaa laittaa oikeat värit saman värisiin purkkeihin, miten Evelyn osaa piirtää suoran viivan pystyssä ja poikittain, miten hän tekee palapelejä ja heittää palloa, kuinka kävelee varpailla, kantapäillä ja kuinka osaa seisoa yhdellä jalalla.

Tällä kertaa näkökin tarkastettiin jo isojen tyttöjen tavalla, eli siis E-testi seinällä, mutta vain kuvioiden avulla, jotka neiti sai nimetä itse muotojen perusteella. Mukana taisi olla palikkaa, kotia, sydäntä ja ympyrää :)

Snapchat
Kaikki oli kuitenkin oikein hyvin. Testit meni hienosti ja Evelynkin näytti niistä tykkäävän. Omasta mielestäni on kyllä todella hyvä, että neuvolassa tarkkaillaan tälläisiä asioita jo kolme vuotiaalta, vaikkakin luulin, että nämä tulee vasta neli vuotiaana. Testeissä näkee hyvin lapsen oman ikä-, ja kehitystason.

Evelyn oli kasvanut viime neuvola käynnistä hurjat 8 cm ja tällä hetkellä hän on 93.6 cm ja painaa 14.8 kg. Äiti sai olla taas ihmeissään tytön kasvusta ja taisimpa itseäni lohduttaa sillä, että onneksi meillä on vielä yksi "vauva" talossa ♡ Pyh.. Emilykin täyttää elokuussa jo kaksi.


Neuvolakorttiin tekstiksi tuli:

Reipas, energinen tyttö!
3-v tehtävät meni hienosti.
Puhuu lauseilla ymmärrettävästi. Ymmärtää kehotuksia.
Kädentaidot hyvät.
Kasvu hyvä.
Syö kaikkea.
Näkö hyvä.

Joulukuussa meillä on seuraava neuvola ja silloin Evelyn täyttääkin jo 4-vuotta. Kääk kuinka aika vain vierii kauheeta tahtia eteenpäin.

                           ♡ -Riikka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti