sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Some meidän arjessamme.

Helmikuussa Mammalandian yhteistyöpostauksen aiheena oli sosiaalinen media osana arkea.

Itse lähdin pohtimaan asiaa, miten sosiaalinen media meillä näkyy arjessa. Olen huomannut, että nykyajan kännykän ja tietokoneidenkäyttö on mennyt hieman överiksi. Nuoret, kuin aikuisetkin istuvat kännyköillä jatkuvasti näpyttelemässä. Varhaisteinit ja teinit istuvat yhdessä, näpräävät kännyköillä ja saattavat jopa kirjoitella toisilleen WhatsApissa viestejä, vaikka tosiaan istuvat vierekkäin. Samaa tapahtuu myös aikuisilla.

Mua hieman riipaisee tämä, koska nyt kun mietin omaa ja mieheni sosiaalisen median käyttöä, niin kyllä mekin kännykät kädessä istutaan. Ei onneksi silloin kun tehdään jotain yhdessä tai sillon, kun leikitään lasten kanssa, mutta pakko se on myöntää, että se kännykkä on kädessä aina tylsän "ei keksi mitään tekemistä" paikan tullen.


Mä olen päättänyt jo aikoja sitten, että silloin, kun näen kavereita pidän kännykän visusti taskussa, ellen nyt joudu vastaamaan puheluun tai viestiin. Samoin silloin, kun tehdään perheen kanssa jotakin.

Nykyaikana kännykän käyttö vain on liian helppoa. Kaikki kaverit ovat tavoitettavissa netin kautta ja enään ei ole tietoakaan toisten oven taakse menemisestä, ilman kännykällä ilmoittamista. Kaikki mieltäpainavat asiat voi katsoa esimerkiksi googlesta ja kännykällä saa nykyaikana aivan valtavan hyviä kuvia. Aina voi keksiä lisää syitä, miksi se kännykkä on niin hyvä olla.


Me käytämme aikalailla Aleksin kanssa vain kännykkää. Tabletilta saatetaan joskus katsella iltaisin jotakin sarjaa, kun lapset ovat menneet nukkumaan. Tietokone on oikeastaan käytössä lasten piirrettyjen katsomiseen ja youtuben kuunteluun sillointällöin.


Olen huomannut, että silloin kun on oikeasti jotain tekemistä, ei sitä kännykkää saatika muitakaan vempaimia tule katseltua. Joskus toivoisin, että koko nettiä ei olisi edes olemassa ja saataisiin vain jakamaton huomio annettua toisillemme. Nykyaika kuitenkin on mitä on ja siihen on vain totututtava.

Oma kännykän käyttöni on selvästi vähentynyt entiseen verrattuna, koska en vain enään ehdi tekemään sillä mitään muulloin, kuin iltaisin lasten nukkumaan menon jälkeen. Aamulla menen töihin ja pääsen sieltä noin neljän maissa pois ja sitten vietetäänkin jo omien lasten kanssa aikaa, siihen nukkumaan menoon saakka ♡

Miten teidän perheessä, onko some paljon käytössä ja millaisia asioita sillä kännykällä tulee tehtyä?                                                             ♡ -Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti