maanantai 19. syyskuuta 2016

Evelynin vaikeat kysymykset osa 1.

Nyt kirjoitellaankin uutta postaus-sarjaa nimeltä Evelynin vaikeat kysymykset. Näitä julkaisen sillointällöin, kun uusia kysymyksiä ilmaantuu.

Tänään koin pienen hirvityksen ja samalla myös huvittumuksen hetken, kun aamulla herätessämme meillä keskusteltiin Evelynin kanssa valoisasta ja pimeästä. Keskustelu meni jota kuinkin näin:

Evelyn: "Ulkona on pimeää".

Riikka: "No niinpäs onkin, onkohan enään sitten kun lähdetään päiväkotiin"?

Evelyn: "Sitten katotaan".

Kun lähdettiin kävelemään päiväkotia kohti Evelyn oli edelleen sitä mieltä, että ulkona on kamalan pimeää vaikkakin valoisaa jo oli. Päästiin melkein päiväkodille saakka, kun Evelyn päätti alkaa kyselemään multa vaikeita :D

Evelyn: "Missä se aurinko on"?

Riikka: "Se on vielä nukkumassa".

E: *Toistaa kysymyksen*

R: *Toistaa vastauksen*

E: *Toistaa edelleen kysymyksen*

Tässä vaiheessa alan jo hieman miettimään, että "okei, nyt ei tainnut mennä läpi". Pakko keksiä jotain muuta.

R: "Aurinko on vielä pilvien takana piilossa".

E: "Tosta autosta tulee meille valoa!!"

Huh selvisin onneks vielä, sitä odotellessa kun alkaa tulemaa oikeesti hankalia kysymyksia. Odota Evelyn äiti katsoo Googlesta! :D

Kyllä näiden pikkuisten kanssa vaan on hauska keskustella, kaikki on niin mielenkiintoista ja kaikkeen tietenkin vaaditaan myös vastaukset. Vielä pääsen onneksi suht helpolla, mutta kauhulla odotan jo niitä hetkiä, kun neiti töksäyttää mulle jonkun todella vaikean kysymyksen johon joudun oikeasti miettimään vastausta ilman sitä Googlea :DOnkos teillä kyselty vaikeita tai hassuja kysymyksiä? Millaisia ja oletteko osanneet vastata niihin oikealla tavalla niin, että lapsi on vastauksen hyväksynyt?

                          ♡ -Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti