maanantai 16. toukokuuta 2016

Muutosten tuulia.

Kohta eletään jo kesäkuuta ja ei tosiaan enään kauaa, kun mulla alkaa koulu ja tytöt joutuvat lähtemään päiväkotiin. Suoraan sanoen mua pelottaa jo ajatuksena koko asia. Se, että mä olen ollut kohta peräti kolme vuotta lasteni kanssa kotona ja nyt aloitan koulun ihan uudessa paikassa ja uudella paikkakunnalla. Olen kyllä sosiaalinen ja uskon saavani ystäviä uudesta koulustani, mutta kuitenkin siellä jossain takaraivossa kummittelee asia, jos en saakkaan kavereita ja joudun istumaan kaikki tunnit ja välitunnit yksinäni jossakin nurkassa. Toisaalta taas olen todella innoissani, että olen vihdoin saanut itselleni sellaisen koulupaikan, josta olen kauan haaveillut ja pääsen myös hieman sosialisoitumaan muidenkin ihmisten kanssa, kun vain lapsieni.Emily täyttää vuoden, samana päivänä kun tytöillä alkaa päiväkoti ja sekin hieman mietityttää, onko meidän Emily vielä liian pieni päiväkotiin ja miten hän tulee päiväkodissa pärjäämään? Evelynistä en oikeastaan ole niinkään huolissani, koska tiedän Evelynin nauttivan, kun pääsee leikkimään uusien kavereiden kanssa. Onneksi tytöt pääsevät sisarusryhmään, niin kummallekkaan heistä ei tule niin iso pudotus todellisuuteen. Toki olen myös huolissani miten Evelyn suhtautuu uuteen paikkaan mutta uskon, ettei se ole hänelle mitenkään kamala asia, varsinkaan kun tottuu siellä olemaan.Olen halunut jo pitkän aikaa, oikeastaan siitä saakka kun ysi-luokalta pääsin, kyseiseen kouluun ja nyt kun pääsykokeet näyttivät siltä, että minulle olisi paikka koulussa, niin en vain voinut kieltäytyä asiasta. Itseasiassa sain jo lykättyä koulua vuoden verran ja nyt se aika vihdoin on lähteä takaisin koulun penkille opiskelemaan. Vuosi meni niin, että heilahti. Merkonomihan siis olen ammatiltani, mutta nyt vaihtuu tuulet aivan eri alaan.

Ehkäpä me tullaan tyttöjen kanssa tästä selviämään ehjin nahoin ja ainahan mulla on mahdollisuus kuitenkin keksiä jotain uusia ratkaisuja, jos nyt sattuisikin etteivät tytöt millään viihtyisi päiväkodissa. Minkä ikäisinä teillä on lähdetty päiväkotiin? Olivatko ensimmäiset päivät rankkoja?

Olen kuullut aika monilta vanhemmilta kenen kanssa olen kyseisestä asiasta jutellut, että pahempi olo on tullut itse vanhemmalle kuin lapselle. Mielestäni olisi ihana nähdä, jos tytöt eivät olisi moksiskaan koko päiväkodin aloittamisesta. Vielä Emily on kyllä niin kiinni minussa, että saa nähdä mitä tapahtuu. Luulen, että ainakin minulla saattaa kyynel, jos toinenkin vierähtää, kun ensimmäisenä päivänä tytöt päiväkotiin jätän, mutta kyllä uskon, että se siitä helpottaa :)

                                                               <3 -Riikka

6 kommenttia:

 1. Ihan superia että pääset nyt opiskelemaan sinne minne halusitkin! <3
  Meillä on tää päiväkoti asia ihan yhtälailla ajankohtaista ja jännittää ihan kamalasti miten Henni tulee pärjäämään, kun on luonteeltaan sellanen ressukka kuitenkin :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta :D Mä niin jo odotan ja toivon, että kaikki menee hyvin :)

   Niin joo teilläkin sama homma! Kyllä mä uskon, että Hennikin pärjää. Isosisko pitää huolta ♡

   Poista
 2. Onnea koulupaikan johdosta ja tsemppiä haasteisiin!

  Meillä Teinimlnsteri oli vajaa 3v meni perhepäivähoitoon. Ässä on 1,5v ja on vielä kotona. Tarkoitus olla vuoden loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)

   Okei, no teillä saanut ollan sitten vähän pidempää kotona, mikä onkin hyvä asia. Mua jännittää kyllä laittaa Emily hoitoon kun on vielä niin pieni, mutta eiköhän se siitä. Osaa kuitenkin jo kontata ja kävellä tukea vasten :) Vielä on aikaa oppia kävelemään :D

   Poista
 3. Paljon onnea opiskelupaikasta! :)
  http://goodmomentsonly.blogspot.fi/2016/05/look-good-for-yourself.html

  VastaaPoista