sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Evelyn 2v 4 kk.

Niinkuin jo aiemmassa postauksessani lupasin, niin tänään pääsette lukemaan pitkästä aikaa meidän kaks veen kuulumisia.

Evelynistä on kasvanut jo iso tyttö. Neiti puhua pälpättää minkä kerkeää ja kaikista sanoistakin saa jo selvää. Evelyn on myös todella kova auttamaan meitä Emilyn kanssa. Evelyn haluisi kovasti jo vaihtaa Emilyn vaippaa ja laittaa Emilylle talkkia. Siskoa käydään myös kovasti halimassa ja pussailemassa.
Noh jottei ihan höpöhöpöksi menisi, niin kyllä Evelyn osaa olla mustasukkainenkin jo ai, että vaan OSAAKIN! Milloin siskoa koitetaan käydä lätkimässä ja milloin härkitään vähän jaloilla. Lelut viedään kädestä jne... Eli ei tämä mitään ruusuilla tanssimistakaan ole, niinkuin olisi voinut kirjoittamastani ensiksi ymmärtää.

Kaikenkaikkiaan Evelyn kuitenkin rakastaa siskoa todella paljon ♡


LUONNE

Evelynin luonteenpiirteet meillä on ollut selvillä jo pitkään. Neiti on hyvin tomera, tempparamenttinen ja iloinen tyttö. Nykyään kaikki halutaan tehdä itse ja pukeminenkin onnistuu oikein hyvin. Ulkovaatteiden kanssa välillä takkuaa, mutta Evelyn ei periksi suostu antamaan ja pukee itselleen vaikka raivoten vaatteita päälle. Joskus yritän mennä auttamaan Evelyniä ja ai, että mikä huuto siitä syntyy, jos ei saa itse tehdä kaikkea.
RUOKAILU

Evelyn on alkanut syömään todella hyvin ja usein kuulenkin pöydässä tytön pyytävän lisää ruokaa. Evelyn osaa myös jo hyvin syödä itse, vaikka välillä hän heittäytyykin pikkuvauvaksi ja haluaa välttämättä, että äiti tai isi syöttää :D


Hän rakastaa todella paljon kasviksia ja hedelmiä. Hauskinta mun mielestä on se, että neiti haluaisi syödä sipulia ja valkosipulia pelkilteen. Myös suolakurkut ja fetajuusto ovat ihan lempparia. Juomaksi pyydetään useinmiten joko maitoa tai vettä.

Ruokailun kanssa on alkanut helpottamaan myös siltä osalta, että Evelyn osaa nykyään jo itse sanoa mitä haluaa ja milloin haluaa tai siis osaa ilmaista, jos hänellä on nälkä. Ruoka-ajat meillä kuitenkin on ihan säännölliset.
VAATTEET

Niinkuin jo aikaisemmin kerroinkin, niin vaatteet osataan laittaa jo itse päälle ja apua ei kovin helposti vastaan oteta. Meillä käytetään tällä hetkellä vaatteissa kokoa 92 cm ja vaatteista mekot ovat tällä hetkellä IN! Onneksi vielä ei ole kuitenkaan tullut sitä vaihetta, että neiti haluaisi päättää jokaisen vaatekappaleensa itse.


LEIKIT


Meillä leikitään nukeilla, leikkikeittiöllä ja lemppari puuhaa nykyään on palapelejen kokoaminen. Niitä saan olla siivoamassa alvariinsa Evelynin huoneen lattialta, etteivät ne mene Emilyn suuhun. 


Olen oikeastaan aika yllättynyt, kun kaksivuotis neuvolassa meiltä kysyttiin "Onko Evelyn kiinostunut jo palapeleistä?" No minähän siihen sitten vastasin, että "ei kiinosta häntä pätkääkään", Noh ei mennyt kuin viikko niin neiti alkoikin omatoimisesti rakentelemaan palapelejä ja siitä ei näytä kyllä loppua tulevan. Evelyn tekee nykyään aika itsenäisesiti jo meidän 20 palan muumipalapeliä!


Saatiin myös Jollyroomilta yhteistyön merkeissä tämä ihana vaaleanpunainen Pinepeakin potkupyörä ja sen kanssa ulkona ajaminen onkin Evelynin lempi touhua. 
Hiekkalaatikkoleikit kiinostavat neitiä myös kovasti ja usein rakennellaankin meidän pihassa ja puistoissa ämpäreillä tehtyjä hiekkalinnoja! :)VESSAJUTUT

Vaippa Evelyniltä vielä löytyy, mutta potta ja wc-pytty harjoittelut on jo aloitettu. Kunhan muistan neitiä käyttää tarpeeksi usein vessassa niin kaikki meneekin ihan hyvin. Evelyn sanoo yleensä siinä vaiheessa, että on hätä kun pissa on jo housussa. En oikein tiedä mitä keksisin, että Eve tajuaisi mennä vessaan silloin kun hätä tuntuu eikä silloin vasta kun on jo housussa :D Tosin aamuisin osataan kyllä hyvin mennä potalle.


Viimeistään kesällä aloitetaan kyllä vaipattomuuteen totuttelu, koska onhan neiti silloin jo lähempänä kolmea ikävuotta kuin kahta.


NUKKUMINEN


Yöt meillä nukutaan jo omassa huoneessa. Yleisesti Aleksi hoitaa Evelynin nukkumaan ja minä taas Emilyn. Joskus Evelyn haluaa isin nukuttamaan, eli meidän tapauksessa makaamaan Evelynin kanssa hänen huoneeseen tai sitten isi käsketään ulos huoneesta, koska Eve haluaa jäädä yksin nukkumaan huoneeseen. 


Tyttö on kyllä siitä ovela, että jos hänet jättää yksin huoneeseensa niin hän alkaa leikkiä meiltä salaa muumeilla, vaikka pitäisi nukkua :D


Ennenhän nukkumaan meno Evelynillä oli ihan toivotonta omassa huoneessa. Sinne ei menty sitten millään ja kun vihdoin saatiin neiti omaan sänkyyn niin hän oksensi, koska ei halunut sinne jäädä. Niimpä päätettiin, että Evelyn saa nukkua vielä meidän huoneessa niin kauan kun siltä tuntuu.


Uskallettiin kuitenkin kokeilla uudestaan nukkumista omassa huoneessa kun Evelyn täytti 2-vuotta ja hyvinhän se lähtikin menemään. Ensiksi oltiin aina vieressä ja lähdettiin vierestä kun neiti oli nukahtanut, mutta nykyään sitäkään ei enään tartte tehdä.


Tässäpä aikalailla kokonaisuudessaan oli meidän neidin kuulumiset! :) 


                                                                   <3 -Riikka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti