torstai 14. huhtikuuta 2016

Emilyn 8 kk neuvola-, ja neuvola lääkäri.

Keskiviikkona meillä oli Emilyn 8 kk neuvola. Tällä kertaa meillä ei ollutkaan neukussa omaa neukkutätiä, vaan toinen täti, koska omamme oli ilmeisesti lomalla.

Neuvolatädin luona kaikki meni todella nopeasti, joka oli sinänsä harmi, etten päässyt kertomaan sen enempää Emilyn kuulumisia.

En oikein itse tykkää meidän neuvolassa siitä, jos joudumme menemään jollekkin uudelle tädille. Siis ihan vain sen takia, että mulle tulee joka kerta sellainen olo, että uutta neukkutätiä ei kiinosta meidän kuulumiset tippaakaan. Tälläkin kertaa ehdin vain istua tuoliin, niin jo piti mitata pituus ja paino, jonka jälkeen meidät suunnilleen tuupattiin pois huoneesta lääkärin vastaanotolle. Aikaa meille kuitenkin pelkän neukkutädin luona oli varattu 20 min ja ulkona olimme noin 5 minuutissa.

Kyllähän täti multa kysyi nopeasti ohimennen oliko mulla mitään asiaa, mutta kun tädin asenne oli sitä "ei oikeasti edes kiinosta"- luokkaa, niin empä alkanut siinä sitten sen enempää höpöttämään. Noh se siitä, päästiin sitten suoraan lääkärin vastaanotolle ja siellä sitten saimmekin ihan hyvää kohtelua.

Emilyltä katsottiin tällä kertaa siis pituus, paino, päänympärys, kuulo, näkö ja kyseltiin mitä neiti jo osaa.

Mitoiksi tällä kertaa saatiin: (suluissa 6 kk mitat)

Paino: 8 kg 200g (7 kg 120g)
Pituus: 69,4 cm (67,0 cm)
Päänympärys: 45,6 cm (44,2 cm)

Neuvolakorttiin lääkäri kirjasi ylös näin:

"Ryömii, nousee seisomaan tukea vasten, jokeltelee tavuja, äi-ti, jä-bä, an-na, peit-to. Korva-ja keuhkoputkentulehdus nyt terve. Kasvu ok, helmen poimii, kuulo hyvä. Iloinen ja tyytyväinen tyttö".

Täällä siis kaikki hyvin tällä hetkellä. Painoakin oltiin saatu sopivasti lisää ja tällä kertaa ei mentykkään enään miinuskäyrällä, niinkuin 6 kk neuvolassa sen takia, että neiti oli juuri oppinut liikkumaan ja oli ollut kuumeessakin yli viikon.


Seuraava neuvolakäynti meillä onkin vasta 1-vuotis neuvola, jossa Emily saa samalla rokotteet. Päästään toki myös vielä 10 kk neuvolaan, jos haluamme.

Huomena meillä sitten täytetäänkin jo 8 kk ja saatte kuulla vähän lisää Emilyn kuulumisia 8 kk Emily-postauksessa ♡ Voi APUA 8 kuukautta!

                             ♡ -Riikka


4 kommenttia:

 1. Inhotavaa kyllä jos sijaisesta on huokunut tuollainen asenne. :/
  Ihana Emily.♥ Tämä aika on kyllä mennyt siivillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että meidän kohdalle on sattunut usein samanlainen tapaus :/ No onneksi oma neukkutäti on hyvä!

   Niin on kyllä, hassua kun Emilykin on kohta jo taapero♡

   Poista
 2. Mä en myöskään tykkää sijaisista, vaikkei niitä neukku tätejä tunne niin silti ne tuntuu sen verran tutuilta että höpöttelen itekin aina ummet ja lammet :D
  Ihana Emily <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :D Ainakun ois jotain kerrottavaa enemmän niin käy just näin.

   Emppu on ♡ :)

   Poista