maanantai 15. joulukuuta 2014

1-vuotis neuvola kuulumiset.

Viime tiistaina elikkä meidän neidin syntymäpäivänä Evelynillä olikin neuvola. Tällä kertaa tyttö sai myös 1-vuotis rokotteet, joita tuli kolme. Kaksi jalkaan ja yksi käteen :/ Ikävä syntymäpäivälahja neuvolalta! Toisaalta nyt saa kiittää heitä siitä, että neitonen pysyy toivottavasti terveenä rokotteiden ansiosta, (siis tauteihin joihin nuo kyseiset rokotteet puree).

Ensiksi mentiin leikkimään hieman neukkutädin ja Even kanssa lattialle. Evelyn löysi kuin löysi taas samaisen keltaisen pallon, jolla tykkää aina neuvolassa leikkiä. Neuvolassakin se jo muistettiin Evelynin lempileluksi. Kuulo tytöltä myös katsottiin ja hyvin pää kääntyi sinne suuntaan mistä piipitys kuului.

Seuraavaksi mentiinkin punnitsemaan paino ja mittaamaan pituus. Tässäpä tulee mittoja:

12kk                                        10kk

Paino: 10.320 g                   Paino: 10.05 g
Pituus: 75 cm                     Pituus: 74.4 cm
Päänympärys: 46.5 cm   Py: 46.2 cm

Neuvolakortissa lukee:

Hyväntuulinen neiti. Innolla leluja tutkii. Palloa heittää. Pinsettiote +/+. Kasvaa hyvin. Syö kaikkea. Kuulo ja näkö normaalit.

Viimeiseksi oliki sitten ikävin osuus neuvolakäynnistä, nimittäin ne rokotteet. Evelyn oli kyllä todella nätisti paikoillaan ja käteen pistettäessä ei oikeastaan edes itkenyt. Jalat olivatkin sitten vähän arempi paikka, jolloin kyllä huutokin oli sen mukainen. Onneksi se kuitenkin sattui vain hetken.

Pari päivää rokotteen annon  jälkeen Eve oli hieman kiukkuinen. Luulin, että rokotekohdat vain kiusaavat mutta syöttäessäni neitiä, huomasinkin uuden hampaan puskemassa läpi neidin ikenestä. Nyt on seitsemäs hammas tullut ja taas on helpompaa pureskella ruokaa :)

                         ♡ -Riikka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti