maanantai 15. syyskuuta 2014

Mielipidekirjoitus elektroniikasta.

Niinkuin jo aikaisemmassa kirjoituksessani kerroinkin, ostin galaxy S5 itselleni, löysin puhelimesta sovelluksen "lapsitila". Tätähän siis on toivottu tähän puhelimeen, jotta lapsukaiset eivät pääsisi esim. ostelemaan mitään tällä kännykällä tai pääsisi muutenkaan sovelluksiin, joihin vanhemmat eivät halua lapsensa pääsevän.

Nyt aion tuoda oman näkemykseni kyseisestä tilasta. Nykyään puhutaan liiasta kännykän käytöstä nuorien ja myös vanhempien keskuudessa. Tähän puhelimeen on tehty lapsille oma tila, jotta saavat vapaasti koskea, pelata ja muutenvain näprätä puhelinta ilman, että aikuisten tarvitsee pelätä missä sivuilla se pikkuinen käy..

NOH..

Ensinäkin puhelimen kun antaa lapsen käteen, niin se ei välttämättä kauhean kauan säily ehjänä. Minä olen äitinä tehnyt myös samaisen virheen, että olen antanut Even ottaa mun puhelimen ja en ole sitä häneltä heti pois ottanut.. 

Se asia mistä kuitenkin tulin mielipiteeni kertomaan, niin miksi lapsille tehdään puhelimiin oma lapsitila jos muutenkin ollaan huolissaan nuorten liiallisesta puhelimen käytöstä? 

Pienille lapsille ei mielestäni puhelinta tarvitse antaa käteen, he voivat kyllä leikkiä tai tehdä jotakin muutakin. Toki osa vanhemmista antaa lapsen pelata esim angry birdsia puhelimella ihan vain sen takia, että aika kuluisi nopeammin tai ettei lapsi kiuluttelisi kauppareissun aikana. Mun mielestä se on väärin... Lapsille voi kyllä keksiä muutakin tekemistä kuin sitä kännykän räpläämistä. Myös lapset jotka jo ymmärtävät jotakin voi opettaa käyttäytymään siellä kauppareissulla. Okei, vaikka opetetaankin niin ei ne lapset aina silti tottele, mutta parempi sekin kuin se, että hiljennetään lapsi kännykän avulla.

Nykyaikana jo viisi vuotiailla on omat kännykät jota en todellakaan ymmärrä.. Vaikka nyt eletäänkin elektroniikan aikakausia, niin mihin 5-vuotias pieni lapsi vielä tarvitsee omaa kännykkää?? Onko sen ikäiset jo muka niin paljon yksin, että sitä tarvitsee?

Mitä mieltä te olette? Onko oikein antaa lapsen istua kännykällä kaiket päivät? 

En halua syyllistää ketään jos niin tekevät, mutta, koska minä kirjoittelen mielipide tekstejä niin saa tämä asia nyt täällä blogissani olla. Älkää ottako itseenne.

Saatan kuulostaa kukkahattutädiltä, ei voi mitään :D

                         ♡ -Riikka

6 kommenttia:

  1. Ollaan sitten yhdessä kukkahattutätejä mutta mä olen kyllä ihan samoilla linjoilla sun kanssa tässä asiassa.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eet, et lähellekään :D Munkin kaveripiirissä on monia ketkä on tässä asiassa samaa mieltä kun me :D

      Poista
    2. Okei :D Joo nää on kyllä aika mielipide kohtaisia, mutta niinhän sitä sanotaan, että mielipiteistä ei saa kinastella :D

      Poista