keskiviikko 13. elokuuta 2014

Evelynin 8 kk neuvolakäynti.

Heippahei! 

Päätinkin käyttää Evelynin tänään neuvolassa kun meillä sinne aika oli, vaikka Evelyn hieman kipeä vielä olikin. Mä halusin mennä sinne, koska halusin, että Even korvat tarkastettaisiin korvatulehduksen varalta. Onneksi sellaista ei kuitenkaan ollut.

Meillä on takana nyt siis 8 kk neuvola. Meillä oli taas ensiksi neuvolatädin kanssa juttelua ja siitä jatkoimme neuvolalääkärille tarkistamaan taas ihan perus hommat. (Kuulon, näön jne..).

Evelyn kasvaa oikein loistavasti ja kuulemma hyvillä käyrillä :)

Ajattelin tässä kirjoituksessa kertoa vähän meidän pikku Evelynistä enenmmän. Alkuun kuitenkin laitan neuvola mitat, painon jne.

8 kk                                                   7 kk

Paino: 8985 g                               Paino: 8545 g
Pituus: 70 cm                               Pituus: 67,5 cm
Päänympärys: 45 cm              Päänympärys: 44,5 cm

Neuvolakorttiin lääkäri kirjoitti tekstin:

Ryömii, konttaa, nousee tukea vasten. Jokeltaa tavuja, tuntee nimensä jne.. Vatsavaivoja edelleen tavallisesta maidosta. Virkeä, tyytyväinen, jäntevyys ja aukile ok. Helmen poimii, suuntakuulo ok.

Millainen meidän kahdeksankuinen on?

Evelynin luonne:

Evelynistä on kovaa vauhtia tulossa aivan yhtä tempperamenttinen kun me molemmat Aleksin kanssa ollaan. En pidä itsessäni tempperamenttisuudestani ja nyt mun pikkutyttö perii sen luonteenpiirteen multa :D Evelynin on saatava kaikki aina periksi, jos hän ei saa mitä haluaa niin alkaa kyllä aivan kamala itku parku. Tämä äiti on kuitenkin itse niin kovatahtoinen, että mä en helpolla anna periksi.

Evelyn on myös todella iloinen lapsi. Suu on melkeimpä aina hymyssä, paitsi tietenkin silloin jos se väsy, nälkä tai omatahtoisuus iskee päälle. 

Meillä on opittu nyt kiipeilemään todella kovasti jokapaikkaan ja mä parhaani mukaan yritän estää Evelyniä kaatumasta ja tippumasta esimerkiksi tuolta meidän mustalta kiikkutuolilta.. Haastavuutta kyllä riittää. Tässäkin huomaan Even tahdon erittäin hyvin. Eve kiipeää tuolille ja minä ajattelen fiksusti siirtää Even sinne omien lelujen luokse leikkimään, ettei satu pahasti. Samantien kun minä käännyn niin Evelyn on uudestaan siellä mistä juuri hänet pois hain. Tätä jatkuu tasan niin kauan, että Eve tosiaan tippuu sieltä tuolilta ja itku tulee vaikka aina ei edes sattuisi. Onneksi meillä on tuo pehmokypärä jonka laitan Evelynille välillä vahinkojen välttämiseksi, ainot vaan, että Evehän ei sitä tykkää pitää päässään. (Tää meidän kiikkutuoli on siis todella matala ja pehmeä, ei keinutuoli väärinkäsitysten korjaamiseksi).

Evelyn on myös todella tarkkaavainen. Kaikki mitä ympärillä tapahtuu niin kyllä varmasti huomataan. Hän kiinnittää huomiota myös sellaisiin asioihin joihin en todellakaan uskoisi hänen kiinnittävän huomiotaan..

Minusta on ihana huomata kuinka Evelynille kehittyy koko ajan lisää ja lisää uusia luonteen piirteitä.





 Evelynin mielenkiinnonkohteet:

Mielenkiinnonkohteiksi Evelynillä on tullut juuri tämä kyseinen kiipeileminen. Myös kylvyssä on erittäin kivaa olla ja kastella äiti läpimäräksi.. Kirjoja luetaan jonkin verran, mutta niitä on paljon kivempi syödä kuin katsella, ainakin vielä tässä vaiheessa :D Lelut ovat tietenkin myös meillä ihan IN, mitä enemmän leluja sen parempi. Varsinkin jos kyseessä on jonkun muun lapsen lelut.

Taidot:

Evelyn on oppinut todella pienessä ajassa paljon asioita. Meillä osataan nykyään ryömiä, kontata ja nousta tukea vasten. Taputtamisesta ja pöytään rummuttamisesta on tullut myös aivan lemppari puuhaa. Evelyn on oppinut myös vilkuttamaan kun lähdetään jostakin ja hän osaa läppäistä mua käteen kun sanon jee ja nostan oman käteni :D Näitä uusia taitoja olisi vaikka kuinka paljon jos vain tämä äiti kaiken muistaisi :D

Ruokailu:

Ruuaksi Evelyn ei vielä ole aloittanut syömään 8 kk ikäisten ruokia. Ainut 8 kk ikäisten ruoka jota meillä syödään on puuro. Ajattelin huomenna alkaa kokeilemaan vähän niitä uusia ruokia. Maitoa Evelyn ei juo enään paljon, mutta silloin kun hän juo on meillä käytössä Nutrilon Nutricia Pepti kakkonen. Sormiruokailua ollaan harjoiteltu jonkin verran. Meillä menee myös hyvin alas banaani, kurkku ja porkkana, joita Evelyn syö sormiruokaillen. 

Kehitys:

Evelynin suussa komeilee kaksi hammasta ja lisää on kovaa vauhtia tulossa. Ikenet ovat todella turvonnet ja valkoista näkyy vähän joka paikasta. Kehitys kohtaan laittaisin myös tämän ryömimisen, konttaamisen ja tukea vasten seisomisen, mutta sen kerroinkin jo kohdassa taidot.





Tälläinen on meidän kahdeksankuinen ipana <3 :)

                                                               <3 -Riikka

2 kommenttia:

  1. Paljon kaikkea Evelyn osaa jo :) Toi aika on niin ihanaa kun saa huomata lähes joka päivä että lapsi oppii jotain uutta!
    ihanaihana toi irvistys kuva! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep hän on kyllä oppinu vaikka mitä ja ihan pienessä ajassa :)

      Hah kiitos :D Even ilmeet on aika hassuja joskus :D

      Poista