tiistai 22. heinäkuuta 2014

Evelynin uusi pyöränistuin.

Me käytiin yhtenä päivänä ostamassa Evelynille mun pyörän kyytiin ikioma pyöränistuin.

Senkin kanssa kävi kyllä hieman hassusti, koska mentiin lastentarvikeliikkeeseen ja meille tultiin myymään istuinta. Noh kyselin sitten istuimesta kaikkea mahdollista, ihan painorajoista lähtien. Pyörän istuin oli sellainen, jonka sai kiinnitettyä pyöriin joissa ei ole edes tarakkaa. Noh kysäsin sitten ihan mielenkiinnosta ja turvallisusssyistä tältä nais- myyjältä, että "millainen painoraja pyöränistuimessa on?". Vastaukseksi sain, että pyöränistuimen maksimi paino on 22 kg ja minimiä hän ei edes tarkastanut, kuulemma 9 kg pitää lapsen painaa, että saa tähän istuimeen laittaa. 

No niimpä me sitten ostettiin se istuin ja oltiin tyytyväisiä siihen niin kauan kunnes alettiin Aleksin kanssa lukemaan ohjekirjasta pyöränistuimen kiinnitysohjeita. Ensimmäisenä silmään osui kohta jossa luki, että "Pyöränistuimen minimi painoraja on 15 kg ja maksimi painoraja 22 kg". Siinä vaiheessa alkoi kyllä vähän ihmetyttämään, että eikö tämä myyjä ihan oikeesti vaan jaksanut tarkistaa sitä painorajaa niistä ohjeista vai eikö vaan ihan oikeesti kiinostanut.. En mä tiedä olisiko siinä mitään tapahtunut, jos oltaisiin Evelyn siihen laitettu ja lähdetty pyöräilemään, mutta tosiaan Evelyn painaa vasta juuri ja juuri sen 9 kg jos sitäkään ja meille myydään istuin jossa minimipainoraja on sen 15 kg.

No tottakai me palautettiin istuin, koska se oli meille väärin perustein myyty. Myyjä kyllä oli suoraansanottuna erittäin nolona ja pyyteli anteeksi. No anteeksi pyyntöhän me tietenkin Aleksin kanssa hyväksyttiin, ja saatiin rahat takaisin. Kyllä mun mielestä myyjä olisi saanut tarkistaa ohjeista kuinka painaville lapsille se istuin on, eikä vaan olla jaksamaton ja keksiä päästään tuollaista. Ihan vaan turvallisusssyistä! Onneksi luin ohjeet ja olin tarkkana. Noh vahinkoja sattuu, seuraavalla kerralla täytyy olla itse tarkempi :)

Noh käppäilimme palautuksen jälkeen sitten ihan vaan Citymarketiin ja löydettiin sieltä ihana musta-vaaleanpunainen istuin. Se me ostettiin ja nyt ollaankin sitten Even kanssa liikuttu mielummin pyörällä kun auton kyydissä. Eve rakastaa istua pyörän kyydissä. Hän on ihan hiljaa ja katselee vaan maisemia. Välillä koittaa repiä kypärää pois päästä, mutta lopettaa sen melkolailla heti kun hänelle vaan sanoo, että "ei saa" ja ottaa Evelynin kädet pois kypärän kimpusta :D

Hihi näyttääpä Eve hassun pieneltä tässä kuvassa <3



                             <3-Riikka


2 kommenttia:

  1. Ihana Eve! Ootan kans innol et saan kokeilla Miron kanssa tota pyöräilyä. :)

    VastaaPoista
  2. Joo se on kyllä hauskaa :):) Saa nähdä mitä Miro tykkää :)

    VastaaPoista