maanantai 5. toukokuuta 2014

Asiaa maito altistuksesta.

Meillä olikin tänään Evelynin kanssa sairaala päivä. Käytiin lastenosastolla sopimassa maitoaltistus asioista.

Juteltiin noin tunnin ajan Even "maitoallergiasta" jota tässä nyt suuresti epäillään. Käytiin vastaanotolla läpi Evelynin syömiset ja kaikki mitä oireita maidosta on tullut. Eve myös mitattiin ja punnittiin ja taas oli tullut lisää painoa sekä pituutta :) Painon ja pituuden kuitenkin ajattelin tänne kertoa vasta 5 kk neuvola käynnin jälkeen, mutta yli 7 kg ollaan :))

Lastenlääkäri joka oli erikoistunut juuri allergia tapauksiin päätti, että Evelynille tehdään sokkoaltistus. 

Sokko altistus maitoon on siis helposti selitettynä sellainen, että Helsingistä Meilahdesta tulee maito A ja maito B. Toisessa maidossa on sekä apteekin maitoallergikoille tarkoitettua maitoa, että perus kaupasta ostettavaa Nan-korviketta ja toisessa taas vain pelkkää apteekin maitojauhetta. Vain Helsingissä tiedetään kumpi on sitä niin sanottua "oikeaa" maitoa, jossa ei ole muuta kun maitoallergikoille tarkoitettua maitoa. Maitoa aletaan antamaan sairaalalla.

Meille tulee kutsu postitse sairaalalle A-maidon altistukseen, jossa noin neljän tunnin ajan seurataan Evelynin vointia, ja otetaan verikoe. Sen jälkeen sama juttu jatkuu kotona tällä A-maidolla noin viikon ajan ellei sairaalassa todeta pahaa allergiaa.

Viikon tauko A-maidosta, jolloin on pelkkä allergikoille tarkoitettu Pepti käytössä.

Sen jälkeen B-maidon altistukseen sairaalalle ja sama juttu kuin A-maidostakin. EI KUTENKAAN ENÄÄN VERIKOKEITA! 

Maitoaltistus loppuu noin neljän viikon kokeiluiden jälkeen siihen, että mennään sairaalalle ja tulokset ovat tulleet :)  

Maito allergian toteaminen on tosiaan pitkä prosessi. Siihen saa varata aikaa noin puoli vuotta. ONNEKSI MEILLÄ JÄLJELLÄ ENÄÄN SE REILU KUUKAUSI. 

4 kommenttia:

 1. hui kuulostaa jotenki pelottavlta tommonen maitoallergia, mitä oireita tyttö on sitten saanut siitä? :o
  Jos nyt todetaan että se on maitoallergiaa niin onko se heti kielto sitten kaikkiin maitotuottesiin ja onko maidolle jotain vastaavaa tuotetta jolla korvata sen?
  Kestää tosiaan pitkään että ne selvittää tollasen jutun.. jotenki kuvittelis että se olis joku päivän parin juttu mut että ihan puol vuotta!
  Tsemppiä nyt tulevaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä todella ilkee juttu.. Meillä oireet ovat vielä pelkkää masun vääntöä ja itkuisuutta, joten on vielä vaikeampaa tietää onko se perus maitoallergiaa vai jotain muuta.. Evelynillä epäiltiin ihan vauvana koliikkia ja siksi oksenteli ja kipuili mahasta :( Onneks nyt jo parempaan suuntaan. Meidän tapauksessa kielto tulee kaikkiin maitotuotteisiin samantien mutta hyvällä tuurilla maitoallergia saattaa hävitä yhteen ikä vuoteen mennessä :) Niin kävi mun pikkuveljellä :) hmmm mä en oikeen oo ottanut selvää noista korvikkeista sen enempää. Me annetaan Evelle tällä hetkellä Nutricia Nutrilonin Pepti maitojauhetta joka siis on tarkoitettu maitoallergikoille ja sitä saa apteekista :) Joo niin mäkin luulin mutta kolme kuukautta ollaan jo tän asian kanssa venkslattu ja vielä kuukausi edessä ainakin jollei enemmänkin :( Kiitos ♡

   Poista
 2. Pienten kanssa nuo allergia-asiat ovat niin hankalia selvittää. Joskus sitä kaipaa kristallipalloa tai sitten vielä kätevämpi olisi sellainen Ikea-manuaali, joka tulisi vauvan mukana. "Kun vauvasi oirehtii näin, jätä se ja se pois ja ota tilalle tuo ja tuo." Meidän lapsukaisen allergiaura alkoi kananmunalla ja kalalla, maito tuli nopeasti perässä ja siitä kotimaiset viljat ja muutama muukin vielä. Toivon, että pääsette "pelkällä" maitoallergialla. Teillä ainakin tehdään altistus niin, että Kela ei pääse väittämään vastaan korvausten kanssa. :)

  Tsemppiä ja voimia altistuksiin, ne ovat rankkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei kuulostaa pahalta nuo kaikki allergiat :( Joo toivotaan, että jos nyt allergia on niin olisi edes vain se maito allergia :/

   Joo kristallipallo kyllä kuulostais todella hyvältä meidän tapauksessa :D

   Kiitos :)

   Poista