lauantai 1. lokakuuta 2016

Taaperon kanssa kirjastossa.

Nyt kun Evelyn on jo melkein 3-vuotta, olen käynyt neidin kanssa säännöllisesti kirjastossa. Evelyn on hyvin ylpeä siitä, että hän on saanut aivan oman kirjastokortin, jolla saa lainattua kirjoja.

Meidän kirjastoon on tehty pieni nurkkaus kuvallisille lastenkirjoille ja siellä on myös leluja, joilla lapsoset voivat leikkiä vaikkapa sen aikaa kun vanhemmat etsivät kirjoja.

Evelyn ei kirjastossa oikeastaan kamalasti tykkää leikkiä, koska on niin kiinnostunut kaikista niistä tuhansista kirjoista, joita kirjastossa on. Tämähän tietenkin vaan on hyvä, sitähän varten kirjastot ovatkin, että sinne voi mennä etsimään mielenkiintoista kirjallisuutta.

Aina kun päästään sisään kirjastoon, neiti juoksee samantien kirjojen luokse yläkertaan ja alkaa etsiä itselleen kaikenlaisia kirjoja. Niitä sitten hetki valkkailaan ja lueskellaa. Parasta neidistä on mennä itsepalvelu automaatille pistämään kirjastokortti laitteeseen ja vetää kirjoja pöydältä valon ohitse niin, että kirjat piippaavat ja ne voi ottaa mukaan.


Ollaan päätetty neidin kanssa pitää joka viikko kerran yhteinen kirjastohetkiaika, jolloin lähdetään ihan vain kahdestaan katselemaan uusia kirjoja kotiin luettavaksi. Samalla saadaan vähän yhteistä aikaa ilman pikkusiskoa. Emily jää kyllä hyviin hoiviin isin luokse ♡Olen huomannut, että Evelynin uhma ja kaikki muu jää samantien taakse, kun teen hänen kanssa ihan vain kahdestaan jotakin. Osittain kai pientä mustasukkaisuutta ilmassa, mutta kyllä Evelyn on vaan niin suloinen silti ♡ Sitäpaitsi tarvitseehan lapset välillä ihan vain omaa aikaa äidin tai isän kanssa, ilman muita.Kun poistutaan kirjastosta, neiti jaksaakin jutella meidän matkasta pitkään ja siitä kerrotaan myös päiväkodin tädeille. Evelyn kertoo innoissaan kuinka pääsi äidin kanssa taas kirjastoon ja sai uusia kirjoja.

Luulen, että me jatketaan tätä äiti-tytär aikaa vielä pitkään näin ja pikkuhiljaa etsimme myös muita mielenkiinnon kohteita. Huomasin, että kirjastossamme on satutuokioita yli 3-vuotiaille, joten eiköhän me aloiteta nekin, heti kun Evelyn kolmen vuoden iän saavuttaa :)

Käyttekö te kirjastossa lasten kanssa ja kuinka usein?

                            ♡ -Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti