keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Samassa pisteessä..

Taas löydän meidät samasta pisteestä kuin ennenkin. Evelynille on alkanut ilmestymään punaisia näppylöitä, jotka paljastuivat lääkärissä käynnin jälkeen nokkosrokoksi. Masu on jatkuvasti kipeä ja tyttö sitä usein valitteleekin. Mulla alkaa itsellä jo toivo loppua tämän asian suhteen. Miksei Evelyniltä olla voitu tutkia kaikkia allergioita jo silloin kun ensimmäiset oireet maidosta joskus vauva-aikana tulivat. Silloinhan saatiin diagnoosi, että maitoallergiaa ei neidiltä löydy, vaikka selvästi itse huomasimme maitomerkkiä vaihtamalla Peptin maitojauheeksi sen helpottavan todella. 

Vein neitiä nyt yksityiselle lastenlääkärille ja hän olikin ehdottomasti sitä mieltä, että tämä olisi alunperin pitänyt tutkia jo aikoja sitten kunnolla. Nyt Evelyn joutui kahdeksi viikoksi maitodietille elikkä hän ei saa juoda eikä syödä mitään missä on maitoa ja nyt mennäänkin pari viikkoa kaura-, ja soijamaidolla. Evelyn laitettiin myös verikokeisiin joissa katsotaan, ettei neiti ole allerginen vehnäjauhoille, kalalle, kananmunalle jne.. Toivon sydämeni pohjasta, että vihdoin tämä asia alkaisi selvitä ja saataisiin edes jotain tietoa, mistä tämä kaikki johtuu.Säälittää todella kun oma lapsi on täynnä paukamia, jotka kutisevat mielettömästi ja toinen raapii ne aivan ruvelle. Saatiin onneksi kortisonivoidetta ja allergialääkettä neidin näppyihin. Itselleni meinasi eilen tulla hieman stressiä, kun mietin mitä voin Evelynille syöttää. Tuntui siltä, että kaikissa asioissa on maitoa jossakin muodossa esim hylana tai laktoosittomana. Onneksi googlettamalla löysin hyviä tuotteita, jotka eivät sisällä minkään näköistä maitoa missään muodossa. Prisman hyllyistä kävin etsimässä kyseisiä tuotteita ja helposti ne löytyivätkin omasta hyllystään.Nyt kokeilussa on parin viikon ajan siis soija-, ja kauramaitoa. Vaalealeipä vaihtui ehdottomasti tummaan ja Oivariini margariiniin. Ostin kaupasta neidille myös Alpro merkkisiä jogurtteja. Turhaan siis stressasin, ettei neiti saisi syödä mitään. Huvittavinta mun mielestä oli, kun olin antamassa Evelynille aamulla muroja ja huvinvuoksi vilkaisin pakkausselostetta, niin selosteessa luki, että murot saattavat sisältää maitoa ja kyseessä oli siis ihan perus Kellogg`s Corn Flakesit. 

Nyt jatkamme siis maidottomalla ja peukut pystyssä toivomme, että vihdoin saataisiin asiaan selvyys mikä meidän Evelynillä oikein on.

                                                               <3- Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti