perjantai 12. kesäkuuta 2015

Puolitoistavuotias Evelyn.

Alku höpinöikseni tässä kerron, että tämä on ehkä mun pisin blogi tauko mikä mulla on ollut. Se on vain vaivaiset 5 päivää, mutta joka tapauksessa. Joka päivä mulla on tullut tunne, että pakko päästä kirjoittamaan, mutta mä en vaan kertakaikkisesti ole jaksanut saatika edes ehtinyt. Tiesin, että tulisin kirjoittamaan kaksi isompaa postausta tämän ja mun oman lääkäri käynnin, joten mulla ei ole ollut siihen aikaa millään. Nyt kun sain Evelynin nukkumaan niin pääsin kirjoittelemaan teille vihdoin Evelynin puolitoistavuotis postausta.



Evelyn siis täytti 1,5-vuotta 9 päivä tätä kuuta. Samana päivänä meillä oli neidin puolitoistavuotis neuvola. Neuvolassa katsottiin taas kaikki ihan normi jutut, mutta tällä kertaa neuvolan täti aloittikin leikkimään (kokoamaan palapelejä, torneja dubloista, heittelemään palloa ja lukemaan kirjoja) Evelynin kanssa ihan ensiksi. Tyttö oli todella hyvin kehittynyt neukku tädin mielestä ja mä olen kyllä ihan samaa mieltä. 

Meillä nimittäin osataan koota palapelejä ja torneja dubloista. Meillä myös kovasti näytellään kysyttäessä kirjasta mikä on mikäkin. Evelyn osaa pukea myös päälleen jo housuja, kenkiä, sukkia, hattuja ja hanskoja. Puhetta on alkanut tulemaan aivan järkyttävän paljon. Joka päivä neiti oppii joitakin uusia sanoja. Kahden sanan lauseita on myös tullut jo kolme kappaletta. 

Nyt myös se oma tahto on alkanut nostamaan päätään vielä enemmän kuin ennen. Evelyn ei oikeastaan suostu enään meitä vanhempia hyvin tottelemaan ennenkuin oikeasti painokkaasti sanomme hänelle. Hyvä käytöksinen neiti kyllä siitä huolimatta osaa olla. Huomataan neidin väsyneisyys yleisesti siitä, että Evelyn alkaa häseltämään todella paljon. Mulle neiti on alkanut ilkeilemään väsyneenä ihan kunnolla. Hän työntää mun naamaan lelujaan ja sormiaan mun suuhun ja mikä pahinta läpsiminen on tullut kuvioihin. Se kai on ihan normaalia Even ikäisellä, mutta kyllä se on todella ikävä tapa. Siksipä kielletään aina jos neiti meinaa läpsäistä ja samoin ollaan sanottu kaikille, että kieltää täytyy jos Eve tekee tuollaista.



Nykyään pitää myös miettiä aika tarkasti mitä sitä suustaan päästää. Sammakoiden laukominen suusta on todellakin pitänyt lopettaa, koska neiti matkii ihan kaiken ja toistelee kovasti kaikkia sanoja perässään :D

Evelynin puolitoistavuotis mitat olivat (suluissa viime käynnin mitat):

Paino: 11 kg 300 g (10 kg 320 g)
Pituus: 82,0 cm (75,0 cm)
Pään ympärys: 48,2 cm (46,5 cm)

Sen verran, mitä saan neuvolakortin tekstistä selvää niin kortissa lukee:

Reipas, suloinen neiti.
Liikkuminen ketterää, sujuu hyvin.
Palikoita asettelee, nuppipalapelejä tekee.
Ymmärtää puhetta, sanoja tulee paljon.
Kasvu tasaista. Syö hyvin. Palloa heittelee.

Olin todella yllättynyt, että meidän neiti on oikeasti vetänyt pituutta peräti 7 cm viime käynnistä. Paino ei ole kauheasti noussut, mutta tyttö menee kaikilta osin tasan keskikäyrää pitkin.

                                                               <3- Riikka




6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo on kyllä hurahtanut pituutta ihan älyttömästi sitten viime neuvola käynnin.

      Poista
  2. onpa taitava eve! helmi on ruvennut nyt vasta viimeisen vuoden aikana puhumaan paljon, liikaa.. :D Helmillä motoriset taidot on kehittyneet niin paljon paremmin ja nopeammin että puhe unohtui :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijjaa :D No toiset oppii nopeemmin ja toiset hitaammin, mutta kyllä mua silti harmittaa kun Eve yrittää välillä niin kovasti sanoa vaikka ja mitä, mutten silti aina tajua :D Nyt sullakin on sitten juttu seuraa oikein kunnolla kun Helmi puhua pälpättää :'D

      Mä oon kyllä itekkin ihmeissäni miten tyttö puhuu jo noinkin paljon ja ikää kuitenkin vasta 1.5 vuotta

      Poista