sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Riitapukareita vai hyvin toimeentulevia?

Tytöt alkavat olla siinä iässä, että tykkäävät leikkiä keskenään paljon ja joka päivä he leikkivätkin kaikenlaista.

Olemme miettineet aina silloin tällöin miten Evelyn ja Emily tulevat keskenään toimeen kun kasvavat isommiksi.

Tällä hetkellä täällä menee leikit jo aika hyvin yhteen. Niinkuin varmasti kaikki sisarukset, niin kyllä meilläkin tytöt välillä tappelevat ja huuto on sen mukainen, kun toinen esimerkiksi vie toiselta lelun tai toinen muuten vain keksii kiusata toista kaikilla mahdollisislla tavoilla. Pääasiallisesti kuitenkin tytöt leikkivät kiltisti keskenään.



Todella hellyyttävää kuitenkin on se, että Evelyn huolehtii aidosti pikkusiskostaan. Neiti auttaa siskoa pukemaan ja riisumaan, on hädissään, jos me vanhemmat kävellään esimerkiksi hieman Emilyn edellä meidän pihassa ja Emily jää taaemmas yksin.

Emily pyytää myös aina aamuisin, josko sisko antaisi hänelle meidän pöydältä, johon ei itse yletä banaanin ja Evelynhän antaa ja jopa kuorii sen siskolle. Hissillä jos mennään kotiin, Emilyllä on tapana jäädä istumaan hissiin ovien auettua vaikka hänelle on siitä useaan otteeseen sanottu, että hissistä on poistuttava ovien auettua. Kun neiti jää hissiin istumaan Evelyn on aina hakemassa Emilyn sieltä :D 



Evelyn on jo niin iso tyttö, että välillä ihan hirvittää kuinka nopeasti aika voi juosta eteenpäin. Vastahan meillä oli koliikkivauva vaippoineen kaikkineen ja tänä vuonna neiti täyttää jo neljä vuotta. Ei kai ole kliseetä sanoa kuinka nopeasti aika juoksee, koska tottahan se on :D



Nyt kun tytöt lähtevät uuteen päiväkotiin ja eri ryhmiin, niin itseäni vähän huolettaa miten neidit siihen suhtautuvat. Olemme kyllä puhuneet asiasta tyttöjen kanssa, mutta en tiedä ovatko he sitä vielä tajunneet käytännössä. Toivon, että asiat lähtevät rullaamaan eteenpäin ihan hyvin vaikka tytöt ovatkin eri ryhmissä. Heistä on tullut niin läheisiä, että saattaa olla hieman vaikea alku, mutta se nähdään vasta päiväkodin alettua.

Tyttöjen ryhmät ovat onneksi vierekkäin ja meille vanhemmille sanottiin, että he aikovat viettää aikaa yhdessä jonkin verran ainakin näin alussa, että sisarusryhmäläisetkin tottuvat uuteen rytmiin, joka on kyllä todella hyvä asia mielestäni.



Aiheesta poiketen meillä on ollut aivan ihana kesä ♡ Ollaan saatu viettää 10-viikkoa kaikki yhdessä ja tehdä kivoja asioita. Tännekkään ei ole tullut kirjoiteltua hetkeen, koska olen halunnut nauttia perheestäni täysin rinnoin, nyt kun siihen on ollut kunnon mahdollisuus ♡



Saa nähdä kuinka arki lähtee taas rullaamaan, kun A lähtee töihin ja minä kouluun. Rankka syksy ainakin itselleni tulossa, mutta tahdon voimalla mennään läpi koulu ja valmistutaan toivottavasti maaliskuussa.

Millainen kesä teillä on ollut? Ja mitä kaikkea kivaa olette tehneet? Löytyykö teiltä huolehtivaisia isosiskoja, joko itseltänne tai lapsilta?

                           ♡ -Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti