tiistai 4. maaliskuuta 2014

Kysymyksiä soseen aloittamisesta.

Heips!

Mä oon miettiny tällästä keskustelupalstoilla ja muutenkin ihmisten kanssa paljon puhuttua aihetta, että minkä ikäsenä sille omalle lapselle saa ruveta antamaan soseita??



Kaikilla on niin eri käsitys tästä.. Neuvolassa (ainakin meidän) sanottiin, että neljän kuukauden vanhana.. Ennen tätä koko EU-laki-juttua se raja muistaakseni oli kolme kuukautta. Ihan oikeesti mikä järki tässä on vaihdella sitä aikaa?.. Ei se lapsi pilalle siitä mene jos sitä sosetta antaa kolmen kuukauden iässä. Vai meneekö?

Meillä ollaan parin päivän päästä 3 kk ja mä voin rehellisesti sanoa, että me ollaan päivässä maistettu yksi lusikka porkkana-peruna sosetta ja yksi lusikka luumu sosetta ja ihan samalta vaikuttaa tyttö niinkun ennenkin :) 

Mulla ja mun kaverilla on sama neuvola, mutta eri neuvolatäti ja hänelle oli sanottu, että kolmen kuukauden iässä voi antaa jos lapsi ei pärjää enään pelkällä maidolla... Siis mitä ihmettä?? Miksi samassa neuvolassa sanotaan kahta eri asiaa?? Onko nää ihmiset koulutettu eritavalla omaan (samaan) ammattiinsa, vai missä vika??

Jokatapauksessa mä olen kuitenkin päättänyt, että aion tehdä oman lapseni kanssa näin enkä niin kun neuvolassa sanotaan koska heidän mielipiteet ovat niin eroavaisia!

Mitä teille on sanottu neuvolassa soseiden syönnin aloituksesta? Mitä mieltä olette tästä? Ja aiotteko mennä juuri niin kuin neuvolassa teille on sanottu? Millä soseilla teillä on aloitettu ja onko tullut mitään vaivoja?

9 kommenttia:

  1. mäki mietin et alettas pikkuhiljaa jo maistelee noit soseita miron kans :) tykkäskö eve niistä?:D

    VastaaPoista
  2. Porkkana-peruna menee mut luumusta menee suu kyl ihan mutruun ::D söpön näköstä :D

    VastaaPoista
  3. Neukku tädit antaa eri ohjeita eri lapsille kun kaikilla on eri tarpeet!:) me alotettiin soseeet vähän ennen 3kk ikää ja ei elviralle ainakaan tullut mitään vatsavaivoja!:) syy miksi alotettiin aikaisemmin oli suuret maito määrät, korviketta meni ihan hirveästi:) jokainen äiti tuntee oman lapsensa parhaiten joten teet niinkuin parhaimmaksi näet!:)

    VastaaPoista
  4. Okei no siinä siis se :D joskus vaan ihmetyttää nua ohjeet ku kaikille sanotaan erilailla :D jeps me annetaan tota apteekin maitoa koska tytöllä kai maitoallergia. Soseita aiotaan antaa tästä eteen päinkin :)

    VastaaPoista
  5. Me saatiin lupa 3kk:N neuvolassa pikku hiljaa aloitella, kun tytöllä on vähän hitaanlaisesti noussut paino. Pituutta on tullut kyllä senkin edestä. :) Taidankin jäädä seurailemaan teitä, kun meilläkin on 12/13 syntynyt pikkuinen tytön tyllerö! :) ps: sun blogiin ei voi liittyä lukijaksi? en löytäny sellasta kohtaa.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt löysin ton kohdan josta saan google+ kautta tänne sellasen kohdan mut jostain syystä se ei tullu kai? Mä en osaa :D voisin samalla käydä katyomassa sun blogin :)

      Poista
  6. Okei :) Aika paljon on asiasta eriäviä mielipiteitä, mutta mekin alotettiin soseiden maistelu jo pari päivää ennen 3 kk ikää :) meillä taas painoa tulee enemmän kun pituutta :D juu jää ihmeessä :)) aijaa :0 mitenhän saan sellaisen kohdan blogiin :0 en oo ilmeisesti perehrynyt tarkaan :) ite liityn lukiaksi kopioimalla osoityeen ja lisään lukulistaan. Mut saako tänne sellasen "nappulankin:0"

    VastaaPoista
  7. Pitäis saada sellanen nappula, mikä on esim. mulla blogissa. :) mutta lisäsin joo juurikin noin miten sää sanoit. :)

    VastaaPoista