torstai 16. lokakuuta 2014

Kuntosali.

Ensimmäinen kuntosali kerta on nyt viime perjantaina käyty. Tämä ensimmäinen kerta oli siis kunto-ohjaajan avustuksella.

Ensiksi aloitettiin haastattelulla, jossa kyseltiin esimerkiksi: aiempaa kuntosalihistoriaa, liikuntatottumuksia ja sitä haluaako salilla kiinteyttää vai kasvattaa lihaksia. No minun tapauksessani se kiinteytys on se minun juttu. En tietenkään pistä pahakseni vaikka vähän saisin lihaksiakin :) Päätettiin myös, että sali kertoja tulisi 2-3 kertaa viikossa. Itse pyrin kolmeen kertaan.

Alku lämmittely tapahtui crosstrainerilla 10 minuuttia, jonka jälkeen kunto-ohjaaja alkoi tekemään minulle ohjelmaa. Hän näytti minulle laitteet, joita tulen käyttämään ja miten niitä käytetään. Myös sarja määrä 3×15 ja puolen minuutin tauko välissä neuvottiin aloittamaan. Kunnon kasvaessa, noin kuukauden päästä kunto-ohjelmaani mahdollisesti päivitetään. Pääsin kokeilemaan myös itse näitä laitteita ja sitä miltä hänen laittamat paino määrät minusta tuntuu :) Loppu lämmittelyksi joko crosstrainer, kuntopyörä tai juoksumatto samat 10 minuuttia kuin alkulämmittelyssäkin.

Kunto-ohjelmani saan seuraavalla kerralla kuntosalilta kun sinne menen ja ostan kortin.

Meidän salilla kunto-ohjaus maksaa 80 euroa per. henkilö. Kunto-ohjaukseen sisältyy tämä kyseinen alku haastattelu, laitteiden näyttö, niiden kokeilu ja oikein tekemisen opettelu + tietenkin itse kunto-ohjelman laatiminen, jonka siis oma kunto-ohjaaja laatii omien tarpeiden perusteella.

Mä olen jo innoissani tästä harrastuksesta, koska muistan pitäneeni siitä ennen Evelynin syntymääkin :) Valitettavasti jouduin sali hommat lopettamaan silloin kesken oman jaksamiseni ja kaiken maailman kipujen takia. Nyt kuitenkin uutta yritystä. Tästä tämä lähtee!

                      ♡ -Riikka


2 kommenttia:

  1. Kiva että oot päässyt palaamaan kivojen harrastuksien pariin :) Ite tässä vielä odottelen ja mietin että mitä sitä alkais tekemään, raskaana ootin et pääsisin salille ja mutenkin rehkimään mut nyt mulla sit kuitenkin on motivaatio niin hukassa kun olla ja voi :D

    VastaaPoista
  2. Sanoppa muuta, nyt on vaan paikat niin kipeet, että hyvä ku pääsee edes kävelemään. Nää on näitä alun iloja : D

    Hahaha : D Salille vaan vaikka puuttuukin motivaatio, kyllä se sieltä takasin tulee jos yhtään tykkää kuntosaleista :D

    VastaaPoista