maanantai 1. toukokuuta 2017

Vappu 2017

Nyt on vappu 2017 taputeltu ja päästään taas odottamaan seuraavaa vappua. Meidän vappu sujui mukavasti ihan vain kotipiireissämme. Aluksi meidän oli tarkoitus lähteä kaverin luokse viettämään vappua, mutta päätettiinkin, että jäädään kotiin oman perheen kesken. 

Paljon oli taas facebookissa vapun toivotuksia ja hyvässä maistissa olevia kuvia, joita oli hauska katsoa. Me ei olla A:n kanssa vietetty vappua enään moneen vuoteen alkoholin merkeissä, eikä kyllä ole tehnyt mielikään. Enemmän ehkä ahistaa vapun hälinä baareissa. Ehkä mekin vielä joskus innostutaan vappuna lähteä jonnekkin, mutta nyt tällä hetkellä nään kyllä vielä paremmaksi jäädä kotiin lasten kanssa viettämään juhlapäivää.

Lauantai iltana päätettiin tehdä meidän elämän ensimmäiset vappumunkit itse ja ei se kyllä kovin vaikeaa ollut vaikka niin luulinkin. Mähän olen siis todella surkea leipomaan mitään, tai ainakin niin olen tähän saakka luullut. Öljy vaihe hieman pelotti, kun meillä ei tosiaan ollut mittaria, jolla voisimme mitata öljyn kuumuutta kattilassa. Mentiin ihan mututuntumalla ja mikä parasta, ei saatu aikaiseksi tulipaloa.Onneksi meillä on tuo palohälytin katossa, koska yhtenä päivänä onnistuin jo saamaan sen huutamaan käryttäessäni pihvejä. Olisi varmasti ollut nähtävän arvoinen tapahtuma, kun ensin kuuntelen palohälytintä hetken, ennenkuin tajuan sen olemassa olon, raahaan tuolin sen alle ja koitan hyppiä sen katosta irti. Kun vihdoin saan sen pois katosta ja se edelleen vaan huutaa, kestää taas hetki miettiä miten saan sen hiljaiseksi. Painelin kahta eri nappia ja mitään ei tapahdu, lopulta tajusin vetää patterin irti, joka ei muuten auttanut yhtään, ennenkuin sain patterista irti vielä mustan "lärpättimen". Yli 5 minuuttia sitä palohälytintä tuli kuunneltua, tytöt ihan ihmeissään :D Odotin jo, että naapurit olisivat tulleet kysymään onko täällä kaikki ihan kunnossa, mutta eipä tullut, huolestuttavaa!.. :D

Noh nyt kuitenkin taas asiaan. Sunnuntaina lähdettiin ostamaan tytöille vappupallot ja kotiin koristeeksi ilmapalloja ja serpentiiniä. Yleensä olen tykännyt ostaa vappupallot markkinoilta, mutta hieman kun puntaroin vappupallojen hintoja markkinoilla ja kaupassa, niin päätin hakea ne kuitenkin halvemmasta paikasta. Markkinoiden pallo valikoima oli muutenkin todella surkea verrattuna edellisvuoteen.Tytöt olivat aivan onneissaan vappupalloista. Evelynillä oli kova valinnan vaikeus Teletappi pallon ja Ryhmä hau pallon välillä, mutta lopulta hän kuitenkin päätyi Teletappiin. Emilyn valinta osui samantien ryhmä hau palloon, joka oli arvattavissa. Meillä molemmat tytöt on kovia Ryhmä hau faneja! Pallojen kanssa neidit on leikkinyt enemmän kuin tarpeeksi, saa nähdä kuinka kauan innostus vielä kestää.
Maanantaina meidän kylällä olikin vappumarkkinat, joita kierreltiin yhdessä meidän ystävien kanssa. Markkinoille oli päästävä, koska olihan siellä Pikkukakkosestakin tutut liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti. Esitys oli hauska ja Evelyn ainakin tykkäsi siitä kovasti. Mukaan markkinoilta tarttui tytöille ainoastaan tuulessa pyörivä hyrrä. Itsellemme ei löydetty mitään.

Markkinat olivat tänä vuonna aika paljon huonommat, kuin viime vuosina. Markkina alue oli jo itsessään tosi pieni ja kojuja ei ollut paljon. Pallo valikoimakin oli suoraan sanoen todella surkea. Kierrettiin tori noin 10 minuutissa läpi ja lähdettiin ystäviemme kanssa kahville. Onneksi vappupäivä oli ihanan lämmin ja aurinko paistoi niin saimme olla kahvilan terassilla lämpimässä. Kahvittelujen jälkeen lähdettiin syömään kotiin, vappuajelulle ja oltiin vielä ulkona hetki.


Millainen teidän vappu oli? Ja hei millaisia vappupalloja teille kotiutui?

                                                                      -Riikka

3 kommenttia:

 1. Teillä on kauniit lapset :) Minulla on myös tyttö joka on syntynyt 2013 loppuvuodesta, kiva seurata samanikäisen touhuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon :)
   Okei! On nämä lapset kyllä ihania :) Onko sulla blogia?
   Mulla itellä menossa tällänen pieni hengähdystauko blogista, kun on ollut niin paljon kaikkea. Nyt onneksi alko kesäloma niin pääsee taas palaamaan blogin pariin :)

   Poista