maanantai 15. elokuuta 2016

Tyttöjen ensimmäinen päiväkotipäivä.

Niin se vain aika menee, vastahan yli puolivuotta sitten mietin, kuinka kauan päiväkodin alkuun vielä menee ja kuinka kauan ehdin viettämään vielä ihanaa aikaa rakkaideni kanssa ♡ Nyt se puolivuotta on kulunut ja tyttöjen ensimmäinen päiväkotipäivä on ohi.

Palataanpa siis perjantai aamun tunnelmiin:


Äitiä jännittää, isää jännittää, Evelyn on innoissaan ja Emilyä ei niinkään vielä koko päivä hetkauta suuntaan eikä toiseen.

Äidillä pyörii mielessä, miten tytöt suhtautuvat päiväkodin alkuun, päiväkodin hoitajiin ja uusiin kavereihin. Jännittää myös kovasti kuinka neidit osaavat olla ilman meitä vanhempia ns. vieraassa paikassa vieraiden hoidettavana. Ajatukset vilisee ja äidiltä pääsee melkein itku. On tyttöjen ihka ensimmäinen päiväkotipäivä ♡

Mielessä pyörii 100 ja 1 asiaa. Miten päiväkodintädit ottavat meidän tytöt vastaan? Saavatko tytöt läheisyyttä, jos itku pääsee? Vaihdetaanko tyttöjen vaipat tarpeeksi usein, koska neideillä on todella herkät ihot? Saako Emily juoda päiväunille mentäessä maitoa? Saavatko tädit Emilyn syömään ja jääkö pikkuinen isompien jalkoihin?

En kuitenkaan aliarvioi päiväkodintätejä, heillä on ammatti ja he varmasti rakastavat lapsia ja osaavat hommansa. Uskon kuitenkin, että kaikkien lasten vanhemmilla pyörii jos jonkinmoisia asioita päässä, kun lapset aloittavat ensimmäistä kertaa päiväkodin tai koulun, eikä me varmasti olla ainoat vanhemmat joille niin käy.

Itselleni on tärkeää, että lapsemme tykkäävät olla päiväkodissa ja että päiväkodintädit ovat hyviä ja mukavia, viettäväthän tytöt kuitenkin suurimman osan päivästä päiväkodissa :/ Tyttöjen päiväkoti alkaa joka aamu aikaisintaan 07:00 ja viimeistään 07:30 ja päättyy hieman jälkeen kolmen.

Tänä ensimmäisenä päivänä kyllä vietiin neidit päiväkotiin 07:30 ja haettiin heidät kotiin jo 11:30.

No miten ensimmäinen päivä sitten meni?

Aamulla heräsin ensimmäisenä noin klo: 06:15. Puin päälle, menin suihkuun ja meikkaamaa. Kesken meikkaamisen kuulin pieniä askeleita ja itkuista ääntä, joka kysyi "missä olet äiti?". Evelyn oli herännyt. Mentiin neidin kanssa aamupesuille ja pukemaan vaatteet päälle. Samaa aikaa toisesta huoneesta alkaa kuulua iloista jokellusta. Menen hakemaan Emilyn huoneestaan. Emily pomppii sängyssä innoissaan pieni virne kasvoillaan. Laitan Emilyn valmiiksi päiväkotia varten.

Mennään tyttöjen kanssa herättämään isi ylös. Pakkaan tyttöjen viimeisiä tavaroita vielä mukaan ja sitten lähdetään. Kysyn Evelyniltä "no joko jännittää ja onko kivaa mennä päiväkotiin?", Evelyn vastaa, että "jännittää, on kivaa". Isi jatkaa keskustelua Evelynin kanssa.

Noin 07:20 saavutaan päiväkodin pihaan. Räpsin vielä viimehetken kuvia tytöistä ja heidän repuistaan. Viedään tytöt sisään. Evelyn juoksee heti omaan päiväkotiryhmään Emily kannoillaan. Päiväkodin täti kehottaa tyttöjä menemään sisään. Vaihdetaan tädin kanssa vielä muutama sananen ja annetaan tytöille halit ja suukot. Sitten lähdetään.





Äitiä itkettää ja isi yrittää lohduttaa. Mielessäni pyörii edelleen, jos jonkin moista asiaa. Käydään vielä hakemassa Emilyn toiset kengät kotoa, jotka sinne kaikessa häslingissä jäivät. Viedään ne päiväkodille. Samaan aikaan kun lähdetään päiväkodin pihasta uudestaan liikkeelle nähdään kuinka Evelyn katselee ulos ikkunasta ja vilkuttaa meille iloisena. Huokaisen helpotuksesta.

Aamupäivä kuluu ja on aika hakea lapset kotiin. Mennään päiväkodille sisään. Evelyn on vielä syömässä ja Emily istuu päiväkotitädin sylissä. Muut lapset tulevat katsomaan kenen vanhemmat tulivat hakemaan. Kun Emily pääsee alas hoitajan sylistä, hän lähtee mua kohti niin lujaa kun vain jaloistaan suinkin pääsee, nostaa kädet ylös eli pyytää syliin ja halaa kovasti. Äidin tekisi mieli itkeä ja pyytää anteeksi, että asia nyt vain on näin.

Evelyn syö edelleen hyvällä mielellä ja kertoo meille asioita. Kysellään vähän päivän kuulumisia päiväkodintädiltä.

Hyvin oli kaikki mennyt, juuri oltiin syöty ruoka. Evelyn söi nakkikastiketta ja perunaa, otti vielä lisää ja pyysi näkkärin :D Huh kuulostaa siis ihan perus Evelyniltä :D Emilyn aamupala oli ollut haastava (niinkuin aina), mutta ruoka oli mennyt yllättävän hyvin alas. Leikitty ja ulkoiltu oli paljon ja kaikki oli mennyt muutenkin tosi kivasti.

Äiti huokaisee taas helpotuksesta. Koitan laskea Emilyn hetkeksi maahan, mutta tytöllä pääsee itku. Nostan takaisin syliin. Nyt Emily haluaa jo lattialle. Käy halaamassa mun jalkoja ja lähtee leikkimään. Evelynin syötyä lähdetään kotiin päin ja kyselen paljon matkalla Evelyniltä kaikkea.

Hauska oli kun kysyin Eveltä "söikö sisko siellä päiväkodissa hyvin" niin hän vastasi "söi se". Sitten kysyin "missä sisko söi". Vastaukseksi sain "ei se syönyt syöttötuolissa". Kysyin, että "missä sitten?" "No tätin sylissä" :D Mä niin odotin tota jo siinä vaiheessa kun Evelyn ei edes ollut vastannut :D Emily on todella haastava tapaus tällä hetkellä syömisen kanssa. Ruokaa ei aina haluta ja päätä pyöritetään molempiin suuntiin ikään kuin näyttääkseen, että ei, en halua syödä. Noustaan syöttötuolissa seisomaan, eikä istuta takaisin. Niin ja tätä neitiä ei edes vyöt pidättele enään. Valjaat kai syöttötuolissa pitäisi olla.

Loppujen lopuksi olen kuitenkin tyytyväinen, että ensimmäinen päivä oli mennyt niinkin hyvin. Nyt vain odottamaan mitä maanantaina käy kun tytöt jäävät jo koko päiväksi päiväkotiin ja alkavat huomata, että siellä ollaankin lähes joka päivä. Itsehän lähden siis koulunpenkille. Saa nähdä kestänkö koulun loppuun, jos neideillä jää paha mieli aina kun vien heidät päiväkotiin.

                          ♡ - Riikka

2 kommenttia:

  1. Päiväkodin aloitus on niin jännää ja jopa surullista ainakin tällein vanhemman kohdalla. Kiva että siellä tytöt ilmeisesti kuitenkin viihtyy! ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta. On kyllä koulupäivinä niin ikävä nuita ♡ Joo kyllä viihtyy ♡ Tänään oli eka päivä kun Emily halus lähteä mun mukaan, mutta onneks ei itkenyt kuitenkaan.

      Poista