keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Millainen on meidän Evelyn tällä hetkellä?

Luonne:

Aloitetaanpa nyt vaikka siitä, että Evelyn on hyvin tempperamenttinen tapaus. Hän osaa olla erittäin jääräpäinen jo tuossa iässä. Jos asiat eivät mene juuri niinkuin neiti haluaa niin sitten on kyllä koko asunto sekaisin. Huuto kuuluu varmasti rappukäytävään saakka. (Nämä on näitä kerrostalo asumisen ihania haitta puolia :D). 

Evelyn on pääsääntöisesti myös hyvin iloinen ja touhukas lapsi. Aina pitäisi olla jotakin tekemistä neidillä. Jos minä tai Aleksi yritetään istua sohvalla hetken aikaa ja tyttö haluaa mielummin leikkiä meidän kanssa kuin yksin, hän ei siihen istumiseen meinaa antaa mahdollisuutta. Aluksi tullaan roikkumaan mun tai Aleksin paitaan ja jos ei vielä mennä lattialle istumaan niin jo alkaa itku ja parku :D Tosin älkää käsittäkö väärin, Evelyn osaa leikkiä ihan yksinkin ja toiseksi me emme anna hänelle läheskään kaikkea periksi. Ollaan jo päätetty aikoja sitten, ettei neiti saa aina tahtoaan läpi, muuten oltaisiin kyllä aikamoisessa lirissä tytön kanssa uhmaiässä.



Noh miten tämä Evelynin iloisuus sitten näkyy? Siihen mulla on antaa teille helppo vastaus. Evelyn ei turhista märise ja hymy on valehtelematta hänen naamallaan yleisesti siitä saakka kun hän herää, ellei sitten satu olemaan väsynyt tai nälkäinen. Toki huonojakin päiviä mahtuu sekaan, mutta eikös kaikilla aina joskus?

Taidot:

Evelyn on kehittynyt nyt hieman hitaammin kuin joskus aiemmin, joka nyt on ihan normaalia tuon ikäisenä, että kehittyminen hieman tyssää jossakin vaiheessa.

Evelyn osaa kyllä jo todella monia asioita. Hän ymmärtää erittäin hyvin jo puhetta ja mitä hänelle sanoo. Sanoja tulee noin 10 kappaletta ja erinäisiä asioita osaa jo hyvin osoittaa sormella, kun kysytään missä on se ja se? 

Meillä on otettu jo kolme askeltakin ilman tukea. Tuen kanssa kyllä kävellään jo todella tukevasti. Epäilen enemmänkin, että neiti ei oikein uskalla vielä ottaa askelia, koska pelkää kaatumista. Seistä hän kuitenkin osaa ilman tukea jo loistavasti.



Hampit:

Hampaita Evelynillä on tällä hetkellä seitsemän. Ylhäällä edessä neljä ja alhaalla edessä kolme. Viimeinen hammas taisi tulla juuri viime viikolla. Poskihammas on myös neidille tulossa oikealle puolelle, saa nähdä tuleeko kiukku olemaan sietämätöntä :D

Muuta:

Tänään kokeiltiin neidin kanssa ensimmäistä kertaa uutta pottaa, tosin vielä vaatteet päällä. Evelyn tykkäsi siinä istua, joten kaipa sitä voisi välillä alkaa siinä ilman vaippaakin istuttamaan. Hassua oli kun kerroin Evelynille mitä pottaan kuuluu tehdä, niin hän osotti sormellaan vaippaan ja sitten pottaan : D Taisi tajuta..

Ajattelin kuitenkin aloittaa neidin kanssa potta pissit ja kakkaamiset vasta kun neiti on vähän isompi, tosin mitä haittaa tuosta harjoittelustakaan on kun se ei ole Even mielestä mitenkään vastenmielistä?

Milloin teillä on aloitettu pottaharjoittelut ja minkä ikäisenä teidän mielestä olisi hyvä vaippa jättää sivuun (noin ainakin päiväksi)? Unille nyt vaippaa saattaa tarvita vielä pitkäänkin.
  

                                                               <3 -Riikka

6 kommenttia:

  1. Suloinen Evelyn <3 ja jotkut oppii potalle reilu 1 vuotiaana ja jotkut vasta 3 vuotiaana, neuvolassa sanottiin et ihan normaalia :)
    Meillä Helmi pissasi pottaan hienosti mutta nyt on tullut joku taantuminen ja pissat haluaa tehdä vaippaan :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei :) Mä ajattelinkin, että Eve saa käydä potalle sitten kun haluaa ja se tuntuu oikealta. Eihän koko pottaa edes välttämättä tule kuvioihin jos tyttö haluukin mennä suoraan pöntölle :D

      Aijjaa :D mutta sellasia varmaan tuleeki useelle ja eipä se kai hirveesti haittaa. Paitsi vaippoja vaan menee :D Mun mielestä ei kannata pakottaakkaan siihen, ettei siitä tuu sitten ihan vastenmielinen ajatus. Parempi vaan antaa itse haluta siihen :)

      Poista
    2. Juu ei me tosiaankan lähetäkkään pakottaa Helmiä potalle missään nimessä. Helmi itse näyttää noin kerran päivässä et nyt olis tarve mennä ja sit pissaa pottaan, mutta tosiaan vaan kerran päivässä :/
      Mutta tosiaan toi taantuminen on aika yleistä kun tulee pikku sisarus taloon, Helmi haluis myös imeskellä tuttipulloa nokkamukin sijaan mut siihen ollaan vedetty raja ettei todellakaan enään aleta pulloilemaan :D

      Poista
    3. Okei no hyvä, että edes kerran :D Kyllä se siitä vielä varmasti menee parempaan päin :D

      Hahha eikä :D Taitaa haluta Helmikin olla vielä yhtä piebi kuin pikkusisko :D Joo ei kannata ottaa enään tuttipulloa takasin kun on eroon päässyt. Meilläki kohta se vaihe edessä. Pelottaa jo valmiiksi :D

      Poista
  2. Täälläpäin taas ilman vaippaa kyllä yöt on ne mitkä helposti menee. :D Joskus 5 kk jälkeen huomasin että ei yöllä enää vaippa kastunut kun sillon tällön vähäsen, ja eka aamupissa selvästi tuli vasta heräämisen jälkeen niin, että potallekkin kyllä kerkeäis. Nyt ikää pojalla vasta 7 ja puoli kuukautta, ei oo sanottu että vielä pottaa tarttis kokeilla, mut miksei jos voiskin onnistua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitää :D Meillä kyllä pissitään yöllä vieläkin vaippaan ja ihan kunnolla :D

      Niin voihan sitä varmasti kokeilla ja sitä parempi mitä nopeammin vaipoista eroon pääsisi. Tällä hetkellä meilläkin istutaan potalla jo joka päivä. Välillä tulee pissa ja välillä taas ei.

      Poista