tiistai 5. joulukuuta 2017

Evelynin 4-v neuvolakäynti.

Tänään meillä oli Evelynin 4-vuotis neuvola. Tyttö on kasvanut oikein hyvin ja menee neuvolan käyrillä mallikkaasti. Päätettiin varata Evelynin syntymäpäiväviikkolle neuvola, ihan vaan siksi, koska seuraava viikko itselläni pitää kiirettä koulun kanssa. 

Tällä kertaa neuvolakäynti olikin hieman erilainen, kuin ennen, nimittäin Evelyn sai mennä yksin huonheeseen meidän neuvolatädin kanssa tekemään tehtäviä. Itse jäin odottamaan oven ulkopuolelle siksi aikaa. Puolisen tuntia siinä vierähti, kun tyttöä oli mittailtu, katsottu paino, näkö, kuulo ja pari tehtävää.

Evelyn oli saanut laskea, kirjoittaa omaa nimeään, piirtää ihmisen, pujotella helmiä nauhaan, heittää palloa, kertoa, mitä missäkin kuvassa tapahtuu, mitä värejä osaa ja näyttää, kuinka hän osaa seisoa yhdellä jalalla. Kaikki testit olivat menneet oikein hyvin, niinkuin 4-vuotiaalla kuuluisikin jo mennä. Mitään huolen aiheita ei tullut. Itse kyselin hieman tietoa, kun Evelyn on kovin herkkä tyttö, että miten sen asian kanssa pitäisi edetä, jos jatkuu vielä kouluikään saakka. Mietittiin yhdessä ratkaisuja ja tultiin siihen tulokseen, että se saattaa olla ihan vain meidän tytön luonteesta kiinni, koska hän kuitenkin on kovin reipas kaikessa, tykkää osallistua kaikkeen ja ei aristele sen kummemmin valoja tai ääniäkään. Tosin ehkä nyt vain itsekkin koitan sopeutua tilanteeseen, olenhan itsekkin melko herkkä.

Lääkäri aika meille varattiin joulun välipäiville, koska silloin ollaan kaikki vielä vapaalla :)

Tytön mittoja en sen tarkemmin tänne enään aio laittaa, mutta neuvolakorttiin tekstiksi tuli kuitenkin näin:

Reipas tyttö!
4-v tehtävät teki iänmukaisesti.
Puhuu selkein lausein, r-äännevirhe.
Kasvu hyvää, syö yleensä hyvin kaikkea paitsi lihaa heikommin.
Kuulo+näkö normaalit.

Neuvolakäynti meni siis oikein hyvin. Tuntuu jotenkin hassulta, että Eve täyttää jo 4-vuotta, mutta niin se aika vaan menee eteenpäin. Kohta täällä on jo pikku ekaluokkalainen APUA! Onneksi on vielä tuo yksi "vauva" kotona (hah, Emilykin jo kaksi vuotta).

Ihanaa tiistaita kaikille! Huomenna on Suomen itsenäisyyspäivä ja mä lähden laittamaan itselleni tatuointia. Saa nähdä tulenko sielä hengissä takaisin. 

                                                        ♡ -RiikkaEi kommentteja:

Lähetä kommentti