torstai 22. lokakuuta 2015

Maukkaat jauheliha-riisi pasteijat.

Tänään mietittiin Aleksin kanssa mitä voitaisiin tehdä ja kun ei muuta keksitty ajateltiin leipoa jotakin. 

Ekaksi mielessä kävi porkkanasämpylät tai korvapuusti, mutta päädyttiin lopulta tekemään jauheliha-riisi pasteijoita.

Koska me oltiin hieman laiskoja, kipasin ostamaan lehtilevytaikinaa kaupasta, niin ei tavinnut itse alkaa taikinaa väsäämään.

Alkuperäinen ohje oli tehty 20-pasteijaan mutta itse muokattiin ohje 32-pasteijaan.

Jauheliha-riisi pasteijat maistuvat yleensä myös perheen pienimmille, joten ainakaan turhaan näitä pasteijoita ei alettu tekemään. Isompi satsi ajateltiin tehdä, koska eihän sitä koskaan tiedä tuleeko yllätysvieraita. Mekin ollaan kovia kyläilemään, niin voidaan ottaa pasteijoita mukaan ja syödä sitten kahvin ja teen kanssa ♡

Jauheliha-riisi pasteijat sopivat oikeastaan niin aamupalaksi, välipalaksi ja iltapalaksi syötäväksi. 

Nyt kuitenkin ohjetta teille 32-pasteijaan. (Itse sovellettu ohje). Täytettä tämän ohjeen mukaan jää ylimääräistä, joten lopun täytteen voi käyttää esimerkiksi leivän päällä.

                         Liha-riisi pasteijat

Tarvitset:


Jauheliha-riisi täyte

400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 tl suolaa
Ripaus jauheliha maustetta
Ripaus jauhettua mustapippuria
3-4 dl keitettyä riisiä
3 kananmunaa
Pilkottua tai raastettua juustoa
  
Voiteluun

1 kananmuna

Ohje jauheliha-riisi pasteijoiden tekoon:

Levitä lehtitaikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille ja jaa ne kahtia.


Paista jauheliha ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä.

Lisää jauhelihan sekaan riisit, munat ja juustoraaste tai juusto palaset.


Laita jokaisen taikina palasen sisälle n. ruokalusikallinen täytettä.


Taita toinen reuna täytteen päälle ja painele pasteijat haarukalla reunoilta kiinni (kolmiopasteijat).


Voitele pasteijat munalla ja paista pasteijat 225-asteessa n. 15-minuuttia uunin keskitasossa.


Tadaa! Pasteijat ovat valmiita syötäväksi♡


Ohje pasteijoihin on mielestäni todella helppo ja näitä varmasti hieman poropeukallommatkin ruuan laitossa osaa tehdä (kuten minä) :D

Kuinka moni uskaltautuu kokeilemaan?

                           ♡ -Riikka

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan tosi hyviä! Ainut asia mikä jäi vaivaamaan tossa meidän omassa reseptissä oli se, että sitä täytettä tosiaan jäi paljon ylimääräistä :D

      Onneks saatiin jo tuhottua se loppu Aleksin kanssa leivänpäälisenä :'D

      Poista