tiistai 30. syyskuuta 2014

Kaikkien aikojen kosinta-ohjelma.

Heippa!

Onko teistä kukaan katsonut tuota kaikkien aikojen kosinta ohjelmaa??

Mä olen niiiin koukuttunut siihen sarjaan. Siinä kosinta tehdään niin hienosti. Eri ihmiset kosivat tulevia puolisoitaan jotenkin kivalla tavalla. Viime jaksossa kosinta tapahtui elokuvateatterissa, jossa traileriksi tulikin tämän miehen tekemä videonpätkä tulevalle vaimolleen. Seuraavassa jaksossa olikin limusiiniä, helikopteria ja vaikka mitä :D

Mulla ei kyllä itselläni ole kosinnan suhteen samanlaisia toiveita kuin tuossa ohjelmassa, vaikkakin en mä pahitteksi sitä laittaisi. Noh ehkä en vaan sitten ole ihan niin romantikko :D Mulle riittää ihan vaan tuletko vaimokseni kysymys, ehkä jotenkin romanttisesti, jossakin romanttisessa paikassa, tai ihan vaikka vaan jossakin paikassa joka on jäänyt mun ja Aleksin mieleen. Kyllä varmasti kaikki naiset toivoisivat myös, että jotain kivaa meidän suhteesta ensiksi muisteltais ennenkuin tulisi se pääkysymys. Okei ei saa yleistää mutta ainakin mun mielestä se olisi kiva :)

Kaikkein ihaninta olisi mun mielestä juuri sellainen, että yllättyisin täysin. Paikka vois olla vaikka joku ihan perus paikka kuten silloin kun ekan kerran nähtiin Aleksin kanssa tutustumisen merkeissä ja kierrätin häntä vaan katsomassa tätä meidän kaupunkia, jossa muuten ei paljon edes nähtävää ole. Aleksi ei siis asunut tällä paikkakunnalla ennen vaan hän asui tuossa meidän naapuri paikkakunnalla.  

Noh katsotaan tuleeko mun vuoroa koskaan :D Ei uskalla olettaa mitään, ei ainakaan vielä vähään aikaan sen tiedän :D 

Mutta eikö se niin ole, että aina saa unelmoida? <3

                                                               <3 -Riikka

maanantai 29. syyskuuta 2014

70-luvun kamera.

Mä olen niin innoissani! Me otettiin mun "anopin" kanssa Evelynistä ja luonnosta mustavalkoisia kuvia 70-luvun kameralla.. Se oli ihan mahtavaa. En ole ennen törmännyt tuollaiseen kameraan. Aleksin äiti olikin jo ottanut luontokuvia ja käynyt ne teetättämässä ja niistä osa oli niin ihania ja hyvin onnistuneita, että minäkin innostuin kovasti. Vaikkakin rakastan kuvaamista muutenkin.

Kuvat pitää viedä valokuvausliikkeeseen, jotta saadaan kuvat teetettyä ja kotiin..

Mä odotan niin innolla niitä, jos ne onnistuivat saatanpa laittaa osan kuvista tänne :) Sitä siis odotellessa.

Nyt me ollaan junassa tulossa muskarista, joten palaillaan taas :)


                              ♡ -Riikka

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Uutisia uutisia :)

Meidän viikonloppuun onkin mahtunut vaikka ja mitä. Perjantaina kävin mun siskon ystävän kampaajalla leikkuuttamassa hiukset. Pituutta ei ihan kauheasti lähtenyt, koska halusin enemmänkin kerrostusta ja revittyjä hiuksia. Pari senttiä saattoi  hiusten pituudesta lähteä.



Mitäs pidätte?

Näin myös pitkästä aikaa mun ja siskon hyvää ystävää Janettea. Shoppailtiin koko päivä keskustasta, mutta silti mukaan lähti vain yksi paita ja ruokatarvikkeita. Käytiin Janeten ja lapsien kanssa syömässä mun lempi ravintolassa. Päädyin tällä kertaa hawajinleikkeeseen ja lohkoperunoihin kera salaatin ja keitettyjen porkkanoiden nam :p Kahvilla käytiin Wayne's coffeessa. Tilasin kanawrapin ja kaakaon, joka osoittautui aivan mahtavan isoksi. 



Katsokaa nyt sitä kermavaahto,vaahtokarkit ja kaikki :D Miten jostain voi edes saada näin isoja kaakaoita? Tuli kyllä yllätyksenä! 

Se kaikkein tärkein asia kuitenkin jota tulin tänne hehkuttamaan on se, että eilen meidän neiti oppi kävelemään kävelykärryn avulla!! Ennen ollaan menty vain polvillaan työntäen kärryä, mutta nyt Evelyn hyppäsikin seisomaan ja niin tyttö vaan lähti työntämään kärryä eteenpäin tepastellen. Taas saa todeta, että APUA tämä aika menee aivan liian nopeasti. Kohta meillä jo kävellään tai peräti juostaan menemään.



                          ♡ -Riikka

lauantai 27. syyskuuta 2014

Meidän uudet Emma rattaat.

Tämä kirjoitus tulee siis oikeasti myöhässä, rattaat varasin jo yli viikko sitten ja ne ovat meillä olleet jo käytössäkin viikon verran...

Mutta viikko sitten kirjoitin luonnoksiin näin:


Kävin varaamassa edellispäivänä meille uudet matkarattaat, koska entiset olivat mun mielestä aivan älyttömän rumat ja hieman rikkinäisetkin. 


Nyt oon aivan innoissani neidin uusista rattaista. Haluaisin vain kävellä ulkona niiden kanssa koko ajan.. Miten näinkin pieni asia saa ihmisen näin onnelliseksi?!


Lastentarvikeliikkeessä oli mun onnekseni -20 prosentin ale, joten kävin jokaiset rattaat läpi ja päädyin näihin ihaniin Emman pinkki-mustiin rattaisiin. Rattaita olisi ollut liikkeessä moneen eri lähtöön, niin kolmipyöräisiä kuin nelipyöräisiäkin, niin vanhemmille kuin ihan pienimmillekkin lapsosille.


Näissä meidän Emma-rattaissa on kolme pyörää ja eturengas on kääntyvä, helppo ja kevyt siis liikkua. Ainakin mun mielestä. Eturenkaan saa myös lukittua niin halutessaan. 


Kuomun rattaissa saa kuomussa olevan vetoketjun avulla pidemmäksi, jotta aurinko ei paistaisi silmiin esimerkiksi neidin nukkuessa :) Mun mielestä kyllä tuo ihan normaali kuomukin on hyvä, ilman sitä vetoketjun avaamista.






Rattaissa on säilytystilaa meille juuri sopivasti. Säilytys kori ei ole mielestäni liian pieni, eikä liian suurikaan. Juuri hyvä siis. Juomateline rattaissa on myös plussaa. Selkänojan saa kolmeen eri asentoon. Asento 1. pystyssä, asento 2. puolimakaava ja asento 3 makuu asento. Itseasiassa en ole aivan varma saisiko tuon neljään eri osaan nostettua, en ole vielä uskaltanut kokeilla ettei vaan mene rikki : DD






Miinuspuolena olen löytänyt vain yhden asian rattaista. Koska lapsen kasvot on menosuuntaan päin on vaikea nähdä lasta. Se ei tietenkään ole se syy vaan se, että rattaiden kuomuosassa ei ole minkäänlaista läpinäkyvää luukkua tai läppää minkä saisi auki, jotta voisi katsoa mitä se lapsi siellä touhuaa tai nukkuuko lapsi. En kuitenkaan alkanut tinkaamaan siitä, koska rattaat eivät todellakaan olleet kalliit, varsinkaan tuon alennuksen jälkeen ja me ihan oikeesti tarvittiin niitä Evelynille.

Ostettiin Aleksin kanssa Evelynille myös rattaisiin aivan ihana tähtikuosinen sadesuoja ja lämpöpussi, joka soveltuu mihinkä rattaisiin/vaunuihin vaan. Uskon, että se tulee olemaan kovassa käytössä talvella meidän yhdistelmärattaissa :)




                                                                       <3 -Riikka








keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Vauvatreffit.

Tämä päivä on ollut aika surkea. Evelynillä on ollut ihan kamala kiukkupäivä aamupäivästä saakka, koska tytöllä jäi päiväunet välistä mennessämme sinne vauvatreffeille. Seuraavan kerran laitan kyllä neidin nukkumaan ensiksi päiväunet! Itseäkin kiukuttanut kaikki pienetkin asiat kun neitikin on niin kiukkuinen.

Oli mukava käydä moikkaamassa muita äitejä vauvatreffeillä ja Evelynkin sai uusia kavereita, vaikkakin oli todella kiukkuinen ja loukkaantui aivan kaikesta.

Oli kyllä hieman erilaista kuin meidän vauvajumpassa porukka.. Vauvatreffeillä kukaan ei katsonut kieroon, niinkuin mulla on hieman sellainen tunne vauvajumpassa. Äidit ovat vauvajumpassa sitä 30-40-ikävuoden luokkaa ja minä kun olen 21-vuotias, niin musta oikeesti tuntuu välillä, että mua katsotaan juuri sillälailla, että "ompa nuori äiti! Osaakohan tuo hoitaa lastaan jne..". Tai voihan olla, että vaan kuvittelen, koska olen siinä myös aika hyvä :D Ei mulle kyllä kukaan siellä juttele toisin kuin vauvatreffeillä :D No onneksi Minna ja Miro on siellä mun kanssa..

Jos ette tiedä mitkä ovat vauvatreffit niin ne ovat sellaiset jossa on paljon eri ikäisiä äitejä lapsineen. Siellä saa jakaa niin ilot kuin surutkin, tutustutaan toisiimme, juodaan kahvia ja teetä ja lapset saavat leikkiä keskenään. Ehkä juuri eniten sitä toisiin tutustumista, jotta saa uusia mammakavereita jne.. Lapsetkin saavat temmeltää yhdessä :)

Loppu päivästä mentiin moikkaamaan mun parasta ystävää eli Evelynin kummitätiä Kristaa. Siellä Evelyn sitten nukkuikin tunnin päikkärit. Nyt neiti on jo nukkumassa ja minä myös jo sängyssä, valmiina nukkumaan :)

Järjestetäänkö teidän paikkakunnilla vauvatreffejä tai jotain muuta toimintaa, jossa lapset pääsevät leikkimään keskenään ja aikuiset saavat jutella niitä näitä yhdessä?
                         

                       ♡ -Riikka

tiistai 23. syyskuuta 2014

Neidin uudet vaatteet

Noniin täällä taas. Aivan älytöntä kuinka kiireisiksi mä olen meidän päivämme buukannut. Maanantaisin meillä on muskari, tiistaisin vauvajumppa, keskiviikkona käydään vauvatreffeillä (joka muuten aloitetaan ensimmäistä kertaa huomenna), nähdä ystäviä ja sukulaisia. Tämä ihana harrastuskin pitäisi saada mahtumaan johonkin väliin. Vaikeaa varsinkin kun haluan tätä täydellä sydämmelläni kirjoittaa teille ja itselleni.

Mulla on pari kirjoitusta julkaisematta, eivätkä osa niistä ole vasta kun aloitettu. Ne aion nyt tällä viikolla väsätä valmiiksi, oli aikaa tai ei :D

Mutta nyt vihdoin mulla on aikaa kirjoittaa loppuun tämä postaus, jonka alotin jo viimeviikon sunnuntaina. Saan istua sohvalla kaikessa rauhassa hellokitty peittoni alla Evelynin nukkuessa joten aloitetaanpa:

Mun ihana kummitäti toi sunnuntaina Evelynille hänen lapsensa entisiä vaatteita. Vaatteet olivat juuri kasikymppisiä joita tarvittiinkin.

Vaatteita tuli kaksi ihan tupaten täynnä olevaa muovipussillista ja yksi kassillinen kenkiä. Nyt ei paljon enempää tarvitakkaan, nimittäin kaikki talvivaatteetkin ollaan jo hankittu.

Ajattelin kuvata teille vähän mun lemppari vaatteita ja kenkiä, jotka Evelyn sai. Aloitan vaikka kengistä.

Voi luoja katsokaa nyt näitä ihania keltaisia converseja. Nämä ovat vielä isot kokoa 23, mutta mitä pienistä, ne menevät sitten aikanaan. Nämä oli mun ihan lempparit!


Nämä  adidaksen nasu kengät ja nämä hellokityt olivat myös mun lemppari kenkien joukossa, ja uskon Evelyninkin pitävän niistä.



Jatketaampa sitten vaatteisiin (kuvat ovat hieman huonoja, koska tyhmänä käytin erästä typerää muokkausohjelmaa jolla sain laitettua vaatteita yhteen kuvaan enemmän), kertokaa toki jos tiedätte jonkun paremman ohjelman kun cymeran :D

Tässä Evelynin ihana uusi toppapuku talveksi, johon ihastuin täysin. Tuo pipokin oli jotenkin niin suloinen.


Alimmaisen tiikeri paidan ostin Evelynille itse, sekin kävi heti silmiini.



Saatiin myös jumpsuitti ja collareita niitä meidän neiti tarvitsee aina.



Mitäs pidätte kengistä ja vaatteista? Mun mielestä nämä ovat aivan ihania.

Innoissani odotan jo milloin saan pukea Evelynille uuden toppapuvun, ihanan uuden pinkin pipon ja uudet lapaset päälle :) Terkuin talvea rakastava!! Piposta ja lapasista en ottanut kuvia, koska niitä en ole saanut kummitädiltäni. Eiköhän nekin talveen mennessä täällä nähdä kuvissa Evelynin päällä.

Hauskaa iltaa ja hyviä unia teille kaikille ♡

                         ♡ -Riikka

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Eilisen ja tämän päivän jutut.

Eilen mulla ja Aleksilla olikin lapsi-vapaa päivä nimittäin Evelyn pääsi yökyläilemään pappansa luokse. Heillä oli mennyt tosi hyvin ja Evelyn oli ollut kuin naantalin aurinko koko ajan :D Meillä Aleksin kanssa oli kyllä beibiä todella ikävä.. Evelyn tuskin ehti meidän perään kamalasti ikävöidä touhutessaan papan, mummipuolen ja sedän kanssa :)

Noh mepä vaihdettiinkin vapaalle ja lähdettiin istumaan iltaa Evelynin kummisedälle ja hänen tyttöystävälleen jotka siis ovat minun ja Aleksin ystäviä :)

Baari-iltaa ei ollut tällä kertaa eikä juotu kuin yhdet sommersbyt. Pizzaa tehtiin ihan omin pikku kätösin pohjasta lähtien itse.. Kyllä se pizza koulu arvosanoilla kaikilta sai vähintään sen ysi puolen, oli sen verran herkullista!!

Pizzan jälkeen laitettiinki buzz-peli pyörimään ja hauskaa oli. Karkkia ja sipsejä tuli syötyä kyllästymiseen saakka :D Aleksin kanssa kuitenkin lähdettiin kotiin jo 21:00 aikaan viettämään iltaa yhdessä. Yhdentoista maissa oltiinkin jo nukkumassa :D Ei vanha vaan enään jaksa!  

Tämä päivä meillä menikin expert expo messuilla, jotka kyllä olivat meidän mielestä aikamoinen pettymys viime vuotisiin messuihin verrattuna. Tämä äiti sai myös olla illan yksin ja tehdä omia juttuja kun Evelyn lähti Aleksin kanssa mummoa ja pappaa katsomaan :)

Nyt on ihana kuunella kun nuo omat murut tuhisevat, toinen toisella puolella ja toinen toisella ♡

Nyt hyvää yötä teille rakkaat lukijat :)

                      ♡ -Riikka

perjantai 19. syyskuuta 2014

Unikouluttaja.

Meillä kävi eilen aamulla unikouluttaja. Hän tuli apuun, koska Evelyn heräilee keskellä yötä todella monesti syömään.

Mä olen itse jo aika väsynyt kun saan nukuttua niin vähän yöllä, Even yö heräämisten kanssa. Ja joo kyllä tiedän, että kun on lapsi niin sen kanssa pitää jaksaa valvoa, mutta se, että Eve ei ole nukkunut moneen kuukauteen hyvin, vaan on heränyt jopa 7 kertaa juomaan maitoa per. yö on mun mielestä jo aika älytöntä ja täysin samaa mieltä oli mun kanssa tämä unikouluttaja.

Sain mielestäni ihan tarpeellisia vinkkejä.

Aloitetaan kokeilemaan aluksi niin, että Evelynille ei annetakkaan nukahtamiseen maitopulloa vaan se annetaan jo noin puoltatuntia ennen. Sänkyyn ei siis pulloa ollenkaan, ettei Eve yhdistä maitopulloa nukkumiseen. Nukuttamiseen käytetään vain pelkkää sideharsoa ja tuttia. Saa nähdä miten onnistuu. Eve on kuitenkin oppinut jo siihen maitopulloon sängyssä.

Minulle myös sanottiin, että vettä ei kannata antaa maidon tilalla, koska samalla tavalla Evelyn oppii vaatimaan vesipullon jos sen korvaa maitopullolla + vaipan vaihtoa joutuu harrastamaan monesti yössä.

Jos tuo onnistuu nyt tämän viikonlopun aikana hyvin, niin voidaan alkaa kokeilemaan myös sitä yö syötön pois jättämistä. Vaikeaahan se tulee olemaan, mutta kaikkea kannattaa mielestäni yrittää. Koitan olla itse nyt vahva enkä antaa Evelle heti periksi jos ei meinaa onnistua. En kuitenkaan aio antaa neidin huutaa/itkeä, liian kauan, koska mun mielestä se ei ole oikein. Jos tämä ei onnistu niin voi sitä kokeilla vielä muitakin keinoja tai antaa vaan olla. Mielestäni kaikkea kannattaa kuitenkin kokeilla.

                          ♡  -Riikka

keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Postaus eiliseltä.

                  Meidän aamu alkoi näin



Heräsin kahdeksan aikaan. Minä hipsin tekemään meille aamupalaa sillä välin kun Evelyn vielä nukkui. Evelyn söi puuroa johon sekoitin mango sosetta ja itse söin ton mun ainaisen perus aamupalan: teetä ja kaksi leipää makkaralla, juustolla ja kurkulla.

Mä alan kyllästymään jo omaan aamupalaani.

Aamiaisen jälkeen aloin siivoamaan, koska musta tuntui taas kun täällä olisi pommi räjähtänyt.. Miks koti ei pysy koskaan siistinä vaikka sen siivoaa lähes joka päivä?

Siivoomisen jälkeen meillä alkoikin Evelynin, Miron ja Minnan kanssa vauvajumppa. Vauvajumpassa jumpattiin ja lapset saivat lopussa myös leikkiä hetken toistensa kanssa. 


Kotiin tultaessa poikettiin kaupan kautta hakemassa meille ruokatarvikkeita. Sillä välin kun Evelyn nukkui päiväunia väsäsin meille perunamuusia, lihapullia ja lihapullakastiketta aivan alusta alkaen, ei siis tällä kertaa mitään kaupan valmis lihapullia ja jauhe muusia :D

Oli kyllä hyvää vaikka itse sanonkin. Perunamuusi meni kyllä hieman pieleen, koska tein sen vääränlaisista perunoista. Hyvä minä!

Loppuillasta käytiin Even kanssa meidän pihassa keinumassa ja muuten vaan ulkoilemassa.




Illalla sitten kylvyn kautta nukkumaan :)

                      ♡ -Riikka

tiistai 16. syyskuuta 2014

Päiväkoti paikka.

Me haettiin Aleksin kanssa Evelynille eilen päiväkoti paikkaa seuraavaksi syksyksi, jos vaikka sattuisi hyvä tuuri ja mut huolittaisiin opiskelemaan vihdoin sellaista alaa mihin olen aina halunut.

Laitoimme nyt alussa kahteen eri päiväkotiin hakemuksen. Toinen on ihan tässä meidän lähellä, matkaa on noin puoli kilometriä jos sitäkään ja päiväkoti on pieni (siis lapsia on vähän). Se kuulostaisi mun korvaan sopivammalta kuin iso päiväkoti yksi ja puoli vuotiaalle, minkä ikäinen Evelyn tulee silloin olemaan.

Toinen päiväkoti johon haettiin paikkaa onkin jo vähän suurempi, mutta hyviä kokemuksia lähipiirissä siitä on ollut. Mm. siskoni lapsi, eli Evelynin serkku on samaista päiväkotia käynyt ja muistan niiltä ajoilta kuinka mukavia päiväkodin tädit siellä olivat (vieläkin samoja hoitajia kuin silloin). Matkaa päiväkotiin tulisi yli kolme kilometriä, mutta onneksi meillä on auto ja bussitkin liikkuvat ellei kävellen jaksa aina mennä.

Saattaa olla, että perehdytään vielä muihinkin päiväkoteihin, koska nämä kaksi päiväkotia on kuulemma aina ihan tupaten täynnä ja jonoa on sitäkin enemmän. Itse ainakin olen valmis miettimään vielä muitakin päiväkoti paikkoja.

Lykättiin nyt joka tapauksessa se perhepäivähoitaja, josta jo joskus olen saattanut mainitakkin. Syitä siihen on monia, en ala niitä nyt kuitenkaan tähän luettelemaan ettei kenellekkään tule väärää käsitystä asiasta.

Nyt vain odottelemaan mun pääsykoe kutsua ja Evelynille päiväkotipaikkaa :)

                       ♡ -Riikka

maanantai 15. syyskuuta 2014

Mielipidekirjoitus elektroniikasta.

Niinkuin jo aikaisemmassa kirjoituksessani kerroinkin, ostin galaxy S5 itselleni, löysin puhelimesta sovelluksen "lapsitila". Tätähän siis on toivottu tähän puhelimeen, jotta lapsukaiset eivät pääsisi esim. ostelemaan mitään tällä kännykällä tai pääsisi muutenkaan sovelluksiin, joihin vanhemmat eivät halua lapsensa pääsevän.

Nyt aion tuoda oman näkemykseni kyseisestä tilasta. Nykyään puhutaan liiasta kännykän käytöstä nuorien ja myös vanhempien keskuudessa. Tähän puhelimeen on tehty lapsille oma tila, jotta saavat vapaasti koskea, pelata ja muutenvain näprätä puhelinta ilman, että aikuisten tarvitsee pelätä missä sivuilla se pikkuinen käy..

NOH..

Ensinäkin puhelimen kun antaa lapsen käteen, niin se ei välttämättä kauhean kauan säily ehjänä. Minä olen äitinä tehnyt myös samaisen virheen, että olen antanut Even ottaa mun puhelimen ja en ole sitä häneltä heti pois ottanut.. 

Se asia mistä kuitenkin tulin mielipiteeni kertomaan, niin miksi lapsille tehdään puhelimiin oma lapsitila jos muutenkin ollaan huolissaan nuorten liiallisesta puhelimen käytöstä? 

Pienille lapsille ei mielestäni puhelinta tarvitse antaa käteen, he voivat kyllä leikkiä tai tehdä jotakin muutakin. Toki osa vanhemmista antaa lapsen pelata esim angry birdsia puhelimella ihan vain sen takia, että aika kuluisi nopeammin tai ettei lapsi kiuluttelisi kauppareissun aikana. Mun mielestä se on väärin... Lapsille voi kyllä keksiä muutakin tekemistä kuin sitä kännykän räpläämistä. Myös lapset jotka jo ymmärtävät jotakin voi opettaa käyttäytymään siellä kauppareissulla. Okei, vaikka opetetaankin niin ei ne lapset aina silti tottele, mutta parempi sekin kuin se, että hiljennetään lapsi kännykän avulla.

Nykyaikana jo viisi vuotiailla on omat kännykät jota en todellakaan ymmärrä.. Vaikka nyt eletäänkin elektroniikan aikakausia, niin mihin 5-vuotias pieni lapsi vielä tarvitsee omaa kännykkää?? Onko sen ikäiset jo muka niin paljon yksin, että sitä tarvitsee?

Mitä mieltä te olette? Onko oikein antaa lapsen istua kännykällä kaiket päivät? 

En halua syyllistää ketään jos niin tekevät, mutta, koska minä kirjoittelen mielipide tekstejä niin saa tämä asia nyt täällä blogissani olla. Älkää ottako itseenne.

Saatan kuulostaa kukkahattutädiltä, ei voi mitään :D

                         ♡ -Riikka

lauantai 13. syyskuuta 2014

Lauantain kuulumiset.

Tänään meillä on ollut menoa ja meininkiä, eikä paljoa kotona olla oltu. Aamusta lähdettiin Evelynin kanssa kaupungille shoppailemaan. Löydettiin Evelynille uudet housut ja mun mukaan tarttui uusi kännykkä Samsung galaxy S5 ja uusi liittymä. Kyllä nyt on parempi kun mun entinen..

No ei siinä entisessä kännykässä mitään muuta vikaa ollut kun näppäimistö. Välilyönti ei oikein toiminut, laittoi aina n-kirjainta väleihin ja jos kirjoitin jotakin niin tuli aivan kamalasti kirjoitusvirheitä. Luulen, että johtunee siitä, että mun kännykkä tosiaan silloin kesällä makasi joen pohjassa noin 15 minuuttia, ennenkuin mun pikkuveli huomasi sen ja sieltä ylös nosti.

Iltapäivästä meille tulikin Even kummisetä kylään katsomaan neitiä. Loppu illasta lähdettiin ajelemaan ja tultiin mun siskolle viettämään iltaa ja syömään lämppäreitä :)

Kohta laitetaan Eve nukkumaan ja aletaan viettämään iltaa vähän isompien kesken :)

Hyvää yötä kaikille <3

                                                             <3 -Riikka






perjantai 12. syyskuuta 2014

Uni asiaa.

Meillä saa nyt luvan alkaa uudet ajat ja Evelyn alkaa nukkumaan kunnolla. Otin tänään yhteyttä unikouluttajaan, joka lupasi soittaa minulle seuraavan viikon maanantaina. Jospa uni asiat alkaisi etenemään pikkuhiljaa.

On älytöntä, että Evelyn heräilee kuusi-seitsemän kertaa yöllä syömään ja itkemään. Kaikki keinot on jo kokeiltu.. Tuli ehkä hieman "paskamutsi" fiilis, soittaa ja pyytää apua, mutta se ei mielestäni ole väärin. Jaksan itsekkin paremmin jos saan apua ja neuvoja kuinka saisin neidin nukkumaan paremmin. Sorruin jopa ottamaan neidin viereen yöksi, jos se olisi auttanut mutta ei niin ei.

Unikouluhan ei välttämättä toimi, mutta ainakin aion aloittaa unikoulun positiivisin mielin vaikka ensimmäiset yöt tulevat varmasti olemaan raskaita niin minulle kuin Evelynillekkin.

Onko teistä kukaan ollut yhteydessä unikouluttajaan? Onko toiminut?


Kuva lainattu Googlen kuvahausta.

https://www.google.fi/search?hl=fi&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1440&bih=799&q=uni&oq=uni&gs_l=img.3..0l10.885.1227.0.1791.3.3.0.0.0.0.108.294.2j1.3.0....0...1ac.1.53.img..0.3.294.csf5ki8Uhlk#facrc=_&imgdii=_&imgrc=P5yq6InBhmyb2M%253A%3BH6qQhQyBHNOefM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.hyvinvointipolku.fi%252Fimage%252Fimage_gallery%253Fuuid%253D8ac99d52-7095-4abe-966e-901fef5353e2%2526groupId%253D10136%2526t%253D1288869203243%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.hyvinvointipolku.fi%252Fweb%252Fpolku%252Funi%3B275%3B250

<3 -Riikka

torstai 11. syyskuuta 2014

Mietteitä.

Lapsi  on tuonut elämään paljon täytettä ja iloa. 
Ennen lasta elämä oli erilaista.
Mikään ei estänyt lähtemästä ulos keskellä yötä,
mikään ei estänyt lähtemästä bilettämään milloin halusi,
Mikään ääni päässä ei sanonut, että "nyt on aika mennä nukkumaan,
jotta aamulla jaksaisin herätä".

Nyt kaikki on kuitenkin toisin. On lapsi, jonka vuoksi tekee kaikkensa.
Miettii aina ennen lasta ja lapsen etua kuin itseään. 
Lapsi ja perhe on se tärkein elämässä!

Lapsi on tuonut elämään todella paljon iloa ja
enään en osaisi olla ilman meidän pientä neitiä.
Alle vuodessa Evelynistä on tullut minulle erittäin tärkeä.
Tuntuu kuin en koskaan olisi edes elänyt ilman häntä.
Kuinka jokin noin pieni ihminen voi muuttaa elämän täysin
maailman parhaimmaksi.

Kaikki joille on vanhemmuus suotu, saa olla maailman onnellisimpia
äitejä ja isejä, Välillä jos tuntuu, että mikään ei ole hyvin
on aina edes jokin asia joka tuo iloa siihen apeaankin hetkeen. 
Se on oma lapsi.




                                                                     <3 -Riikka

keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Kuulumisia

Nyt on ollut aika kyllä todella vähissä blogata, Eve vaatii aivan älyttömästi huomiota koko ajan, jos hänelle ei huomiota anna silloin kun hän sitä vaatii, alkaa kunnon tuhmailut. Pistorasioihin sormien tunkeminen, elektroniikkalaitteisiin koskeminen ja kaikki mitä pöydällä vaan sattuu olemaan niin tulee kyllä samantien alas..

Jospa koittaisin nyt olla vähän aktiivisempi tämän kirjoittamisen kanssa, vaikka vaikeaa se tulee olemaan. Onneksi iltaisin on aikaa, silloin kun mä en ole ihan älyttömän väsynyt, mitä olen nykyään joka ilta -.-. Evelyn heräilee öisin vielä aika paljon ja sorruin jopa ottamaan neidin meidän viereen aamulla nukkumaan, jotta saisin nukkua itse vähän pidempään.

Evelyn on nyt 9 kk-vanha. Ensimmäinen sana, joka on pysynyt nyt matkassa mukana tuli lauantaina. Amppua=lamppua meillä on sanottu, mutta senkin sanominen on vähän jäännyt. Lampun sijainti osataan kyllä näyttää... Nyt meillä kuitenkin hoetaan koko ajan "hauva, hauva, hauva", kaikki on hauvoja :D Välillä Evelyn etsii kirjan, jossa on susikoira ja taas sanotaan: "hauva". Voi, että kohta Eve puhuu jo kunnolla. Saan minäkin puhua jollekkin muulle täällä kotona päivisin kun vain seinille :D 

Nyt kuitenkin aiheesta toiseen me käytiin Evelynin kanssa katsomassa tänään heppoja meidän kodin läheisellä heppatallilla. Evelyn oli todella innoissaan. Heppakin kyllä oli hauva kuulemma :) Evelyn kyllä suutahti hieman, kun oltiin lähdössä heppatalleilta, hän oli kyllä niin väsynytkin jo, että en tiedä loukkaantuiko vaan pelkästä väsymyksestä vai olivatko hepat oikeasti niin ihania..

Kaikin puolin meillä oli kuitenkin mukava päivä tänään, Eve näki pikkuserkkuansakin taas pitkästä aikaa :)

Nyt mä alan katsomaan Bigbrotheria ja sen jälkeen menen nukkumaan :) Hyvää yötä <3

                   <3 -Riikka

maanantai 8. syyskuuta 2014

Uusi väri ja uudet ripset

Tällä kertaa taidankin omistaa postauksen ihan vaan itselleni. Kuulostaapa karulta :D

Noh jokatapauksessa. Ajattelin tulla esittelemään mun uudet hiukset ja ripset :)

Perjantaina kävin hakemassa itselleni hiusvärin (ihan vaan kaupasta, en siis käynyt värjäyttämässä hiuksiani kampaajalla). Päädyin taas samaiseen ruskeean väriin. Tällä kertaa vain hieman tummempaan kuin viimeksi, jotta saisin tämän punaisen vivahteen hiuksistani pois. Se jopa onnistui jotenkuten kun tämä kyseinen väri tosiaan oli aika tumma ruskea.


Lauantaina kävinkin pitkästä pitkästä aikaa ottamassa itselleni myös ripset. Mun on jo pitkän aikaa pitänyt käydä laittamassa, mutta jotenkin se vaan on aina jäännyt. Varmasti pitäisi vaan mennä huoltaamaan niitä joka kuukausi, niin ne pysyisivätkin silmissä.. Ripsistäni tulikin tällä kertaa hieman tuuheammat kuin viimeksi. Olen kyllä tyytyväinen. Tällä hetkellä ovat kyllä silmät vähän arat, ripsiliima ei vissiinkään ole ihan mun juttu, mutta kyllä tämä taas tästä.




Mitä tykkäätte mun uusista hiuksista ja ripsistä?

torstai 4. syyskuuta 2014

Evelynin kuulumiset vähän pidemmin.

Mä ajattelin nyt pitkästä aikaa kertoa vähän Evelynin kuulumisia pidemmin :)

Evelynille kuuluu siis hyvää. Meillä ollaan jo tervehdytty siitä ikävästäkin ikävämmästä pissatulehduksesta ja Eve alkaa olla taas oma iloinen itsensä.

Voi luoja sitä villeyden määrää joka nykyään pursuaa Evelynistä. Tyttö konttaa joka paikkaan ja varsinkin niihin kiellettyihin paikkoihin kuten pistorasiat ja elektroniikkalaitteet. Jos pöydällä sattuu olemaan ihan mitä vaan käden ulottuvilla, Evelyn ei epäröi todellakaan ottaa sitä. Eve nousee ja kiipeilee joka paikkaan. Tuolit on parhaita! Niitä vasten on aina pakko nousta ja odottaa milloin ne menevät mukkelismakkelis Evelyn mukanaan. 



Mieltäkin jo osoitetaan aivan järjettömän paljon. Meidän Evelyn on niin loukkaantuvaa sorttia, että joskus meitä vanhempia alkaa naurattamaan. Eve saattaa loukkaantua esimerkiksi siitä, että osun kävellessäni leluun joka on hänen kädessä. Pahin loukkaantumisen aihe on aina se kun puen Evelle päälle. Voi sitä kiukun määrää!! 

Aina jos Evelyn on loukkis mulle, niin hän katsoo Aleksia kasvot mutrussa ja alkaa itkemään, ikäänkuin Aleksi menisi hellittelemään häntä. Välillä taas asia on toisinpäin. 

Kieltämisestä koskea esim, juuri niihin pistorasioihin, saadaan aina kamala itku raivari aikaan.

Onko muita joiden lapset vihaavat pukemista? Entä kuinka helposti teillä loukkaannutaan?

Yleisesti Evelyn on kyllä todella iloinen lapsi ♡


Yöt

Yöt meillä menee välillä hyvin ja välillä huonosti. Hyviin öihin lasken kerran tai kaksi kertaa heräämisen. Yleisesti meillä herätään yöllä vielä kolme tai neljä kertaa. Evelyn nukkuu jo omassa huoneessa. Maitoa tarvitsee vielä yöllä..


Syöminen

Ruokaa menee edelleen yhtä hyvin kuin ennenkin. Aamu- ja iltapuuro joihin sekoitettu hieman hedelmäsosetta, kaksi kiinteää sosetta päivässä ja maitoa aina välillä + tietenkin se yömaito, josta ei vielä eroon olla päästy.

Leikit

Leikkiä Evelyn rakastaa. Evellä on aika paljon leluja ja niitä lemppareita on kyllä monia. Leo- leijona ja Smurffi ovat parhaimpia. Kirjat ovat myös kivoja (ainakin pureskella). Kyllä niitä jaksaa hetken lueskellakkin, ainakin äidin sylissä :)



Hampaat

Hampaita Evelynillä on tällä hetkellä 5 kappaletta. Kaksi alhaalla ja kolme ylhäällä. Hampaiden harjaus on myös yksi Even lemppari iltatoimista. Kovasti Evelyn yrittää ottaa hammasharjaa aina minulta pois ja harjata itse hampaansa. Yleensä tämä äiti on kyllä sen verran "tyhmä", että ei anna hammasharjaa Evelle..

Tälläinen on meidän kahdeksankuinen neiti tällä hetkellä!

          ♡ -Riikka


Tälläistä tänään.

Noniin taas 10 pistettä ja papukaijamerkki tälle mutsille! 

Evelynin antibiootin piti olla jääkaapissa eikä meidän keittiön tiskipöydällä huoneenlämmössä sitä viikkoa..

No nyt opittiinkin kantapään kautta, että muista tästä lähin lukea aina ne säilytysohjeet jos apteekissa niitä ei muisteta kertoa.

Hurjan soittelun jälkeen ensiksi apteekkiin ja sitten lääkäriin monille eri osastoille saatiin uusi resepti varmuuden vuoksi vielä kolmen päivän lääkekuuriin, jos vaikka sattuisikin, että lääke ei ole tehonnut. Eve on onneksi jo hyvässä kunnossa, mutta kaikesta huolimatta jatketaan vielä lääkekuuria kolme päivää :)

Tälläistä siis tänään!



                          ♡ -Riikka

keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Vauvakuumeilua.

Heippahei!

Mulle on iskenyt taas aivan valtava vauvakuume.. Evelyn tuntuu jo niin isolta, vaikka ei sitä vielä olekkaan. Eihän Eve ole vielä edes yhtä vuotta. Jotenkin silti olisi ihanaa taas pitää sellaista omaa pientä vastasyntynyttä vauvaa sylissä.

Aleksikaan ei olisi toista vauvaa vastaan, hän olisi enemmänkin innoissaan ajatuksesta. Välillä mietin, että se olis hyvä idea, mutta lopulta päädyn aina siihen tulokseen, että ei vielä. 

Onko muilla ollut samanlainen ongelma, että välillä ajatus tuntuu loistavalta, mutta seuraavana päivänä olettekin jo ihan eri mieltä?

Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että haluan yrittää toista vauvaa kunnolla vasta sitten, kun mulla ei enään tule seuraavana päivänä sitä kuuluisaa EI SITTENKÄÄN VIELÄ tunnetta! 

                      ♡ -Riikka

maanantai 1. syyskuuta 2014

Yömaidosta vierottautuminen?

Tällä kertaa jutellaankin sellaisesta asiasta kun:

Minkä ikäisenä olette saanneet lapsenne nukkumaan yöt ilman maitoa? Miten se on onnistunut? Kaikki vinkit otetaan vastaan!

Mulla alkaa kohta toivo loppua. Evelyn täyttää tämän kuun 9 päivä 9 kuukautta ja meillä heräillään edelleen juomaan maitoa öisin noin kolme kertaa. Päivällä Evelyn ei maidosta niinkään enään välitä. Pelkkää tuttia olen koittanut antaa ja myös vettä maidon tilalla. Jos annan vettä, Eve kyllä hyvällä tuurilla nukahtaa, mutta herää uudestaan viiden minuutun päästä. 

Aikaa olen käyttänyt kyllä öisin. Evelyn huutaa tasan niin kauan, että hän saa maitoa. Sitä jatkuu vaikka kolme tuntia. En tiedä olenko vaan laiska ja luovutan useiden tuntien päästä liian helpolla, mutta kyllä mullekkin on suotava nukkuma aikaa edes jonkin verran. Nälästä ei voi olla kyse, koska Eve syö illalla puuron ja juo vielä päälle 90 ml maitoa. 

Jos osaatte kertoa missä voisi olla vika vai onko se vaan ihan normaalia niin oisi kyllä tosi kiva.. Omia kokemuksiannekin haluan kuulla mielelläni, jos vaikka voisin testata jotain niistä :)

                        ♡ -Riikka